Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Cybercriminelen sniffen creditcardgegevens restaurantketen

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Cybercriminelen sniffen creditcardgegevens restaurantketen

  Cybercriminelen sniffen creditcardgegevens restaurantketen

  Drie cybercriminelen hebben door middel van packet sniffers de creditcardgegevens van 5000 klanten van een Amerikaanse restaurantketen gestolen. Het trio installeerde de software, die creditcardgegevens onderweg van de kassa naar de creditcardmaatschappij onderschepte, op 11 servers van de Dave en Busters restaurants. De gestolen creditcardgegevens werden weer verkocht aan anderen, die er voor meer dan 600.000 dollar aan frauduleuze aankopen mee deden.

  De aanval vond vorig jaar al plaats, maar is pas nu door de Amerikaanse Secret Service bekend gemaakt. Die wisten het trio onlangs te arresteren. Volgens een analyse van de opsporingsdienst gaat het om een variant van de sniffer die bij de hack van TJX werd gebruikt. Daar wisten aanvallers er met een kleine 100 miljoen creditcardgegevens vandoor te gaan. Die aanval vond echter plaats via een draadloos netwerk.

  Een van de aangehouden criminelen is de 27-jarige Oekraïner Maksym Yastremskiy, omschreven als een van de grootste aanbieders van gestolen creditcardgegevens. De Secret Service vond op zijn laptop de informatie van miljoenen creditcards.

  Security.nl
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X