Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Banken plannen actie veilig internetbankieren

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Banken plannen actie veilig internetbankieren

  Banken plannen actie veilig internetbankieren

  De Nederlandse Vereniging van Banken hervat zijn '3x kloppen'-campagne over veilig internetbankieren. Hiermee stimuleren de banken consumenten om veilig te blijven internetbankieren.

  Voorzitter Boele Staal van de NVB: "Voor de veiligheid van internetbankieren hebben banken én klanten een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Banken willen consumenten daarom laten zien hoe men zo veilig mogelijk kan internetbankieren.
  Niet om consumenten bang te maken, maar om hen te informeren dat illegale of verouderde software, het ontbreken van firewalls, actuele anti-virus- en anti-spyware programma's, misbruik in de hand kunnen werken."

  Volgens de NVB heeft de '3x kloppen'-campagne van vorig jaar miljoenen mensen bereikt: "Consumenten zijn voornamelijk hun (online) betalingen beter gaan controleren. Uit onderzoek van de NVB blijkt dat 98 procent van de internetbankierders bankieren via internet veilig vindt. Toch blijkt dat nog steeds 20 procent onvoldoende maatregelen neemt." De campagne die de NVB vandaag lanceert, is om die reden vooral gericht op het beveiligen van de pc. Via de vernieuwde website www.3xkloppen.nl kunnen consumenten een test doen om er achter te komen hoe zij hun computer beter kunnen beveiligen. (Rolf Zaal)

  AutomatiseringGids.nl
  Last edited by metriod; 19-05-08, 15:13.
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X