Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Cyber-hooligans staan klaar voor Euro 2008

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Cyber-hooligans staan klaar voor Euro 2008

  Cyber-hooligans staan klaar voor Euro 2008

  Het Nederlands elftal is in de laatste fase van de voorbereidingen voor het Europees Kampioenschap voetbal en voetbalfans kunnen bijna niet meer wachten op de eerste aftrap. Helaas zijn ze niet alleen. Onopgemerkt hebben cybercrimelen hun eigen training voor Euro 2008 al afgerond en staan klaar om aan te vallen. Deze hooligans hebben hun pijlen gericht op de computers en portemonnees van niets vermoedende voetbalfans, aldus G DATA.

  Vooral gepersonaliseerde spammails die fans kaarten, exclusieve video's of speelschema's beloven zijn erg gevaarlijk. Cybercriminelen gebruiken deze trucs om creditcardgegevens te bemachtigen of pc's te besmetten met gevaarlijke codes. De eerste aanvallen op voetbalfansites en communitysites zijn al gemeld. Gehackte pagina's worden gebruikt om kwaadaardige codes op te slaan. Deze installeren zichzelf dan ongemerkt op de harde schijf van een slachtoffer wanneer deze een besmette pagina bezoekt via 'drive-by downloads'. Om de pc schoon te houden raadt G DATA iedereen aan om direct de beveiliging van de eigen computer te controleren. Het besturingssysteem, de internetbrowser en de anti-virus scanner moeten eigenlijk altijd bijgewerkt zijn.

  Begin 2007, in de aanloop naar de Superbowl, pasten cybercriminelen met succes de website van het American Football team 'Miami Dolphins' aan. De daders wisten malware op de site plaatsen en infecteerden ontelbare computers met Trojans. De verwachting is dat soortgelijke aanvallen ook tijdens het Euro 2008 ondernomen worden. "Criminelen zullen fansites hacken met als doel een kwaadaardige code te installeren op die pagina's. Het gebruiken van een webpagina om kwaadaardige software te verspreiden is tegenwoordig zo succesvol dat ongeveer twee derde van alle virus infecties plaatsvindt via de browser," aldus G DATA.

  Computeridee.nl
  Last edited by Michael4446; 19-05-08, 17:31.
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X