Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Anti-piraterijwetgeving verandert ISPs in klikspaan

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Anti-piraterijwetgeving verandert ISPs in klikspaan

  Anti-piraterijwetgeving verandert ISPs in klikspaan

  Onder aanvoering van de Verenigde Staten worden er internationale gesprekken gevoerd over de aanpak van internetpiraterij, die vergaande gevolgen voor de privacy kan hebben. In plaats van zich te richten op gebruikers die zich op grote schaal bezighouden met de verspreiding van illegale software, geven de voorstellen de overheid juist meer controle om het surfgedrag van de burger te monitoren, zelfs als er legale muziek, DVDs en apparatuur wordt aangeschaft. "Dit is een poging tot een zeer breed voorstel dat de dagelijkse activiteiten van miljoenen Canadezen treft," zegt professor Michael Geist.

  Een aantal dagen geleden lekte de voorstellen van de VS uit, die onder andere Internet Service Providers aanmoedigen om het surfgedrag van hun abonnees te monitoren en gedrag dat op copyrightschending kan duiden, door te geven. Mocht het voorstel worden aangenomen, dan mag douane laptops en MP3-spelers op illegaal materiaal doorzoeken. Critici maken zich dan ook terecht zorgen over de voorstellen, die het belang van de entertainmentindustrie boven die van de burger stellen. "Het dreigt het functioneren van het internet te veranderen," waarschuwt Geist.

  Security.nl
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X