Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Creditcard-hacker drie jaar achter de tralies

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Creditcard-hacker drie jaar achter de tralies

  Creditcard-hacker drie jaar achter de tralies

  Een 22-jarige Nieuw-Zeelander die via Trojaanse paarden creditcardgegevens verzamelde en daarna gebruikte om zijn eigen betaalkaarten mee te maken, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. Met de nepkaarten wist Thomasz Grygoruk in totaal 140.000 euro op te nemen, daarnaast maakte hij zich ook schuldig aan afpersing. Via de malware kreeg hij toegang tot het e-mail account van een Amerikaanse leraar. De man bleek een relatie met een student te hebben, die Grygoruk zou onthullen als de leraar geen 6000 euro zou betalen.

  De leraar schakelde de FBI in, die zich voordeed als de accountant van de leraar. Zodoende wist men de Nieuw-Zeelander te traceren. Naast het verspreiden van malware hield Grygoruk zich ook bezig met phishing. Hij maakte talloze banksites en stuurde duizenden e-mails waarin hij ontvangers vroeg om hun bankgegevens te controleren. Met de informatie wist hij zijn eigen betaalkaarten te maken, die hij dan bij verschillende geldautomaten gebruikte.

  Security.nl
  Ben je blij met de hulp die we gegeven hebben? Jouw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om ons werk te kunnen voortzetten. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en vrijwillig.

 • #2
  wat een ** maar eigenlijk ook wel geniaal slim
  Last edited by Eagle Creek; 05-07-08, 02:19.

  Comment

  Sorry, you are not authorized to view this page
  Working...
  X