Mededeling

Collapse
No announcement yet.

64% van de thuiscomputers besmet met spyware

Collapse
X
 •  
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • 64% van de thuiscomputers besmet met spyware

  In nieuwsberichten lezen we steeds vaker dat spyware een groeiende bedreiging vormt. Maar hoe groot is het probleem in werkelijkheid?

  In de afgelopen maanden heeft Symantec Benelux een onderzoek uitgevoerd naar spyware en overige malware. Uit het onderzoek blijkt dat 76% van de onderzochte computers geïnfecteerd is met zogenaamde malware. Spyware (inclusief adware) vormt de grootste groep, 64% van de computers is hiermee besmet. Het onderzoek toonde eveneens aan dat bijna één op de drie thuiscomputers (31%) is besmet met een Trojaans paard. Bijna één op de drie gebruikers (30%) heeft een dialer op de computer. Verder bleek één op de zeven (14%) computers besmet met wormen en/of virussen.

  Van de top tien malware-infecties, die de meeste computersystemen hebben besmet, behoren er negen tot de groep van Spyware, met als koploper de variant Adware.Binet (23%). De enige bedreiging die niet tot de spywaregroep behoort, is de dialer. De meest agressieve malware-infecties die op de onderzochte computers werden aangetroffen zijn MHTMLRedir.Explit, Trojan.Dasmin.B en Adware.lop. Deze bedreigingen werden niet op veel computers aangetroffen, maar daar waar ze wél werden aangetroffen, hadden ze zeer veel bestanden geïnfecteerd.

  Bron: security.nl


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎