Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Microsoft wil mogelijk geld zien voor eigen anti-spyware.

Collapse
X
 •  
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Microsoft wil mogelijk geld zien voor eigen anti-spyware.

  Deze week werd bekend gemaakt dat Microsoft het anti-spywarebedrijf Giant Company Software had overgenomen. Zojuist is bekend gemaakt dat Microsoft waarschijnlijk geld gaat vragen voor haar eigen anti-spyware tool.
  Microsoft wil de technologie van Giant gebruiken om haar eigen anti-spyware programma te ontwikkelen. Een programma waar mogelijk door de gebruikers voor betaald moet worden. "We zullen het onderwerp van prijs en licensering verder uitwerken. Er zal een plan komen wat we daarna zullen uitrollen." aldus Mike Nash van Microsoft. Binnen de softwaregigant is de overtuiging aanwezig dat men door het aanbieden van extra Windows bescherming flink kan verdienen. Volgens sommige experts zijn het juist de lekken van Microsoft waardoor spyware zich kan verspreiden, maar Microsoft legt deze beschuldiging naast zich neer en wijst de vinger naar de spywareaanbieders. "Spyware komt meestal door menselijk handelen op de computer." zo laat Marc Maiffret van eEye Digital Security weten. Alan Paller van het SANS Instituut ziet het anti-spyware programma van Microsoft dan ook niet als een "clean-up-our-mess tool".

  Bron: security.nl

 • #2
  Vooruitblik op de anti-spyware van Microsoft

  Veel mensen in de computerindustrie reageerden verbaasd toen Microsoft bekend maakte dat het anti-spywareleverancier Giant Software Company had overgenomen.
  Ten eerst had Microsoft al eerder laten weten dat het in de anti-spyware markt actief wilde worden. Ten tweede was Giant een redelijk onbekend bedrijf. Ten onrechte, zo laat Paul Thurrott weten. De anti-spyware van Giant behoort namelijk tot de allerbeste en werd door een onderzoek als beste bekroond. Volgens de oprichter van Giant is de manier waarop de software te werk gaat superieur in vergelijking met de software van de concurrentie. Zo kan de software spyware detecteren en verwijderen, biedt de website Spynet waardevolle informatie over spyware en ten terde draait Giant Antispyware op de achtergrond, waardoor er "real-time" bescherming tegen spyware is.

  Op dit moment moeten gebruikers een jaarabonnement afsluiten om de nieuwste updates te kunnen downloaden. Het lijkt aannemelijk dat Microsoft dit zal voortzetten, hoewel er nog geen definitieve beslissing over licensering en prijzen genomen is. Thurrott is echter van mening dat Microsoft de software gratis moet aanbieden, omdat spyware door problemen in de architectuur van Windows zich weet te installeren. Binnenkort zal hij Microsoft over de anti-spyware plannen ondervragen, maar dat weerhield hem er niet van om alvast op de anti-spyware van de softwaregigant vooruit te blikken.

  Comment


  • #3
   Microsoft: Overname anti-spyware is beste voor gebruiker


   Microsoft heeft laten weten dat de overname van anti-spywarefabrikant Giant Company Software de snelste manier is om haar klanten van anti-spyware tools te voorzien.

   Het zijn de reacties en zorgen van de gebruikers geweest die ervoor gezorgd hebben dat Microsoft besloot om de anti-spyware technologie van Giant te kopen. Voordat het echter zover was heeft de softwaregigant alle aanbieders op de markt grondig bekeken, waarna de oplossing van Giant als beste werd bevonden. Iets wat voornamelijk aan de real-time bescherming te danken is. Halverwege januari zal Microsoft met de eerste beta versie van haar eigen anti-spyware tool komen, die werkt met Windows 2000, Windows XP SP2, en Windows Server 2003. Ook liet Microsoft weten dat men de SpyNet gemeenschap wil blijven ondersteunen. Inmiddels heeft Microsoft haar eigen spyware website geopend.

   De website is hier te vinden: Spyware site van Microsoft

   Bron: security.nl


   Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

   "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

   Comment


   • #4
    Overmorgen (6 januari) verschijnt de eerste bèta-versie van Microsoft AntiSpyware.

    Hier zijn al screenshots te bewonderen: http://www.neowin.net/comments.php?i...&category=main

    Gewoon Giant AntiSpyware maar dan met een andere naam, zo te zien.

    Comment


    • #5


     Recommended action ignore(!)?


     Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

     "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

     Comment


     • #6
      Windows AntiSpyware (beta) nu te downloaden

      Iedereen die zijn of haar PC op spyware wil scannen kan nu ook gebruik maken van een anti-spyware programma van Microsoft.

      De publieke beta versie van Windows AntiSpyware is namelijk te downloaden. Het programma zou de negatieve gevolgen van spyware, zoals verminderde prestaties, irritante pop-up reclames, ongewenste aanpassingen van de browser en ongeautoriseerd gebruik van vertrouwelijke gegevens moeten voorkomen. Door de continue bescherming die de software biedt, zijn gebruikers tegen 50 manieren waarop spyware de PC kan infecteren beschermd. De beta versie zou tot 31 juli werkzaam zijn, waarna Microsoft mogelijk haar A1 security abonnement zal invoeren. Volgens gebruikers van Windows AntiSpyware zou de software spyware hebben gevonden en verwijderd die niet door Ad-Aware en Spybot werden ontdekt.

      Bron: security.nl

      Comment


      • #7
       Sinds gisteren kan de beta versie van Microsoft's AntiSpyware gedownload worden. Hoewel het om een beta gaat zijn de meeste gebruikers zeer te spreken over het programma van Microsoft. Zo zou er niet alleen meer spyware worden ontdekt dan met Spybot en Adaware het geval is, ook zouden Trojaanse paarden en andere malware door het programma gevonden worden. Het succes van de AntiSpyware van Microsoft is niet zo verwonderlijk, aangezien het programma grotendeels op de software van anti-spywarefabrikant Giant Company Software, dat in december door Microsoft werd overgenomen, gebaseerd is. Volgens verschillende tests kwam de anti-spyware van GIANT als beste uit de bus, wat ook de reden voor Microsoft was om het bedrijf over te nemen. De software van GIANT en nu van Microsoft, maakt gebruik van real-time bescherming om gebruikers continu tegen spyware te beschermen. Om dit te doen worden er 3 verschillende agents gebruikt, Internet, systeem en applicatie agents, die in de gaten houden wat er allemaal op het systeem geinstalleerd wordt.

       Security.nl

       Comment


       • #8
        Ik heb het programma al een tijdje gebruikt, en het bevalt me goed.
        @ Mark Loman: nu het nog een versie en gratis is, zou het handig zijn om dit programma ook bij Hitmanpro 2 toe te voegen.

        Het is al een geweldig programma, maar het kan altijd nog beter!

        Comment

        Sorry, you are not authorized to view this page
        Working...
        X
        😀
        🥰
        🤢
        😎
        😡
        👍
        👎