Mededeling

Collapse
No announcement yet.

3. Uitgebreid Functieoverzicht Backup4all

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 •  
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • 3. Uitgebreid Functieoverzicht Backup4all

  Aan het twijfelen welke versie je moet nemen?
  Kijk hier voor informatie: Welke versie van Backup4all is geschikt voor mij?
  Of neem een kijkje in de functie-matrix: Functie Matrix.


  Intuïtieve gebruikers interface
  Met behulp van de verkenner interface, is het mogelijkheid om alle nieuwe bestanden te bekijken die in de eerstvolgende back-up, opgeslagen zullen worden. Je kunt het back-up programma laten starten tijdens het starten van Windows, of minimaliseren naar het systeemvak.
  Back-up geopende of geblokkeerde bestanden (XP/2003/Vista)
  Backup4all maakt gebruik van de Volume Shadow Copy Service welke het mogelijk maakt op geopende bestanden te back-uppen, wanneer deze zich bevinden op een NTFS partitie in Windows XP/2003/Vista.
  Het is dus mogelijk om e-mails, bestanden en instellingen te back-uppen zonder dat programma's als Microsoft Outlook, Outlook Express e.a. moeten worden afgesloten.
  Bestandsfilter
  Een krachtig filter met veel opties (filteren op attribuut, grootte, datum, naam en type). Je kunt filters bouwen met een combinatie van restricties en het is mogelijk om insluitings- en uitsluitingsfilters te gebruiken.
  Ingebouwde taakplanner
  Je kunt gemakkelijk de ingebouwde taakplanner gebruik om back-up taken zelfstandig te laten uitvoeren.
  Beheer meerdere backup taken
  Backup4all maakt het mogelijk om meerdere back-uptaken aan te maken en op te slaan voor toekomstig gebruik. Deze taken kunnen gesorteerd worden in Back-upgroepen. Backup4all heeft al een aantal taken voorgedefinieerd: Mijn Documenten, Mijn Afbeeldingen en Outlook Express.
  Plugins
  De plug-in module is een krachtige functie van Backup4all waarmee het mogelijk is om voorgedefinieerde taken te importeren voor toekomstig gebruik. Door gebruik te maken van plug-ins is het zeker dat alle zaken van een bepaald programma geback-upped worden, om een goede werking van dit programma na het herstellen van de back-up te garanderen.
  E-mail notificaties
  Je kunt Backup4all zo instellen dat het programma een e-mail verstuurd na een succesvolle back-up, maar ook bij fouten of waarschuwingen. Verschillende opties maken het mogelijk om een back-up log bestand toe te voegen aan de E-mail en/of de E-mail aan meerdere personen tegelijk te sturen.
  Back-up catalogus bestand
  Backup4all maakt een snapshot van het bestand en slaat deze op in de back-up catalogus (".bkc"). Deze catalogus wordt opgeslagen in een ander bestand dan de back-up zelf en zorgt ervoor dat Back-up bij kan houden welke bestanden al geback-upped zijn en welke niet.
  Een bijkomend voordeel is dat Backup4all naast een bestaande back-up applicatie uitgevoerd kan worden omdat er zich geen conflicten voordoen.
  Back-up direct naar CD/DVD
  De back-up software komt met een ingebouwd brand programma wat het mogelijk maakt om direct naar CD/DVD te back-uppen. Het enige wat hiervoor gedaan moet worden is de doel locatie in te stellen op CD/DVD en de back-up uit te voeren.
  Tevens is het mogelijk om een zogenaamd IMAGE-bestand aan te maken in UDF formaat. Deze kunnen geopend worden met programma's als DirectCD, InCD of DeamonTools. Backup4all heeft ook de mogelijkheid om CD-RW/DVD-RW schijven te wissel alvorens de back-up begint.
  FTP Backup
  Het is mogelijk om backups op te slaan op externe locaties met behulp van de FTP service (SSL ondersteuning, actieve en passieve overdracht, firewall ondersteuning). Het enige wat je hoeft te doen is FTP te selecteren als doel locatie, de FTP-configuratie in te voeren en de FTP back-up is klaar voor actie.
  Back-up doelbestemming
  Backups kunnen worden opgeslagen in lokale mappen, op een andere computer die verbonden is met het LAN, op media zoals: CD-R, CD-RW, DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW, op USB apparaten en andere verwisselbare media en op FTP.
  Extra acties
  Het is mogelijk om voor of na een back-up bepaalde acties en/of programma's uit te voeren.
  Snelkoppelingen
  Backup4all stelt de gebruiker in staat om een snelkoppeling aan te maken naar een enkele back-up taak of een volledige back-up groep, naar elke gewenste doel locatie. Wanneer je dubbelklikt op deze snelkoppeling, de back-up taak die gedefinieerd is zal worden uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een "one click back-up" te koppelen door een snelkoppeling te plaatsen in het "Snel Starten" menu van Windows (Windows98+).
  Statistieken
  Het is mogelijk om het aantal bestanden dat de volgende keer gebackupped wordt te bekijken. Dit kan van pas komen in een omgeving waar veel bestanden zijn. Andere informatie zoals grootte, datum van uitvoering en beschikbare vrije ruimte op de doellocatie zijn probleemloos op te vragen.
  Bestandswaarschuwingen
  Bestandswaarschuwingen worden weergegeven aan de gebruiker tijdens het uitvoeren van de back-up, als de gebruiker dit wenst. Deze waarschuwingen zullen ook worden opgeslagen in de logbvestanden. Geplande back-ups zullen geen waarschuwingen geven aan de gebruiker maar zullen hen wel in het log opslaan.
  Nieuwe backup wizard
  Tijdens het aanmaken van de back-up zal de wizard je stap-voor-stap door het proces leiden zodat er niets overgeslagen wordt.
  Gemakkelijke bestands en map selectie
  De verkenner- gebaseerde interface maakt het mogelijk om gemakkelijk door zowel bron- als doellocaties te bladeren. Het is mogelijk om indivuele bestanden in- of uit- te sluiten.
  Backup typen
  Het is mogelijk om te kiezen uit: full back-up, differential back-up, incremental back-up en mirror back-up.
  ZIP compressie en ZIP64 ondersteuning
  Als het .ZIP bestand kleiner is dan 2 GB zal Backup4all automatisch ZIP bestanden aanmaken. Dit bestandsformaat is compatible met elk ZIP programma wat er op de markt is, betaald en gratis. In tegenstelling tot andere backup software maakt Backup4all gebruik van zip64 technologie om bestanden groter dan 2 GB te zippen. Zip64 ondersteunt een ongelimiteerde bestandsgrootte.
  Aangepaste ZIPnamen
  Het is mogelijk om naam voorvoegsels te gebruiken voor ZIP archieven. Backup4all ondersteunt paden langer dan 260 karakters.
  Wachtwoord beveiliging
  Het is mogelijk om een ZIP bestand van een wachtwoord te voorzien. Behalve een normale wachtwoord beveiliging, is het mogelijk om 128-bit, 192-bit en 256-bit AES encryptie te kiezen. Deze nummers geven de encryptie sleutel aan die gebruikt wordt om het bestand te versleutelen. Een hogere sleutel voorziet in een sterkere encryptie.
  Snapshot
  Mirror back-up maakt een exacte kopie van de bestanden en mappen.
  Disk Spanning
  Backup4all maakt het mogelijk om een back-up te splitsen over meerdere volumes op verschillende verwijderbare media of op hetzelfde medium. Het is mogelijk om de maximale grootte van de individuele ZIP bestanden op te geven. Tijdens het uitvoeren van een mirror back-up en het gebruik van Disk Spanning kun je ervoor kiezen om de bestanden niet op te splitsen. Dit is een nuttige optie omdat je muziek/films naar CD/DVD kan branden en je niet wilt dat deze gegevens gesplitst worden als de CD of DVD vol is.
  Logs
  De acties die door het programma zijn uitgevoerd worden gelogd. Het is mogelijk om de locatie van deze logbestanden te wijzigen als je ze op een andere plek wilt opslaan.
  Commandolijn (commandline)
  Het is mogelijk om gebruik te maken van de command line variant van Backup4all. In combinatie met de taakplanner is het mogelijk om automatische backups te maken.
  Herstel wizard
  De wizard helpt bij het stap-voor-stap herstellen van bestanden. Het is mogelijk om alle bestanden te herstellen, of alleen een deel hiervan. Het is ook mogelijk om de laatste versie van een bestand te herstellen of een volledige map.
  Compabiliteit
  Het is mogelijk om bestanden te herstellen met alle software die in staat is om .ZIP bestanden te openen. Backup4all geeft op deze manier meer flexbiliteit als de data op een andere computer hersteld moet worden waar geen Backup4all aanwezig is.
  OneTouch Backup
  Sommige USB apparaten hebben een knop om een programma of geassocieerd programma uit te voeren. Als je beschikt over zo'n apparaat, kun je Backup4all configureren om een backup taak of backup groep uit te voeren zodra deze knop is ingedrukt (werkt alleen met bepaalde USB apparaten).
  Samenvatting
  Tekst beschrijving van de volledige configuratie van de backup maken het mogelijk om makelijk de instellingen te controleren.
  Test backup
  Backup4all test de backups m.b.v. CRC32. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat de backup 100% in orde is. Backups zijn ook later te testen vanuit Backup4all's hoofdmenu. Wanneer er geschreven wordt naar een verwisselbaar medium zullen tests altijd worden uitgevoerd nadat de back-up klaar is.
  Bij het back-uppen naar FTP is het mogelijk om XRCR te gebruiken om te back-up te testen.

  Aan het twijfelen welke versie je moet nemen?
  Kijk hier voor informatie: Welke versie van Backup4all is geschikt voor mij?
  Of neem een kijkje in de functie-matrix: Functie Matrix.
  Last edited by Eagle Creek; 15-05-08, 16:44.


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎