Mededeling

Collapse
No announcement yet.

2. Zelf plugins schrijven

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • 2. Zelf plugins schrijven

  Zelf plugins schrijven
  Het is mogelijk omzelf plugins te maken met de Backup4all plugin creator.
  Samenvatting
  Om een backup-plugin voor een bepaald programma te maken, heeft de gebruiker Backup4all Plugin Creator nodig, alsmede een applicatie die de installatie van programma's kan monitoren (bv. InstallWatch en Inctrl5)
  Door gebruik te maken van de informatie van het monitor-programma zal Backup4all Plugin Creator een XML-bestand (de backup-plugin) genereren, dat in Backup4all kan worden geladen als Voorgedefieerde Backup.
  Houd er rekening mee dat voor het maken van een plugin een hoge mate van computer-kennis noodzakelijk is.
  Details
  Er zijn heel wat programma’s die kunnen helpen bij het monitoren en vastleggen van veranderingen in het systeem gedurende een installatie-proces (bv. InstallWatch, Total Uninstall, InstallRite en Inctrl5)

  Voor het maken van deze tutorial is gebruik gemaakt van InstallWatch, een gratis programma dat kan worden gedownload op http://www.epsilonsquared.com.

  De plugin moet zo worden geconfigureerd dat het, als het geimporteerd is in Backup4all, als backup-bronnen alleen bronnen selecteert, die programma-instellingen, configuraties, profielen, talen, thema’s en/of initialisaties bevatten.
  De hoofd-gedachte achter de Backup-plugin is niet om alle geinstalleerde bestanden als backup-bronnen te selecteren, maar alleen die bestanden te selecteren die nodig zijn in het geval er een restore moet worden uitgevoerd (dus nadat het programma zelf al opnieuw is geinstalleerd).
  Hoe InstallWatch te gebruiken bij het creeren van een plugin
  Dit zijn de te volgen stappen om de installatie van een programma te monitoren:
  • Sluit alle programma’s op de computer. Voor programma’s die in de achtergrond draaien kan dit met behulp van taakbeheer (Ctrl+Alt+Delete).
  • Open InstallWatch Pro en maak een snapshot van het systeem zoals het is voor de installatie.
  • Installeer het programma dat je wilt monitoren..
  • 4. Nadat de installatie is voltooid zal InstallWatch nogmaals een snapshot maken en vergelijkt deze met de eerdergemaakte snapshot. Aan de hand daarvan zal InstallWatch een lijst genereren welke de veranderering in het systeem bevat, welke door de installatie zijn aangebracht.

  Normaal gesproken zal het installeren van een nieuw programma:
  1. Bestanden toevoegen en wijzigen
  2. .ini-bestanden aanmaken
  3. Register-items toevoegen en wijzigen

  Uit deze tyoegevoegde en gemodificeerde bestanden en register-items zullen die bestanden en register-items moeten worden gekozen die moeten worden gebackupped.
  Hoe Backup4all Plugin Creator te gebruiken om een plugin te maken
  Ten eerste moet je Backup4all Plugin Creator downloaden.
  In het ZIP-bestand bevindt zich een uitvoerbaar bestand (dit is het eigenlijke programma dat je alleen maar hoeft te starten. Er is geen installatie nodig) en een help-bestand over het gebruik van Backup4all Plugin Creator.
  Om een plugin te maken doe je het volgende:
  • Start Backup4all Plugin Creator.
  • Selecteer Create a new plugin, om een nieuwe plugin te maken, of Edit existing plugin, om een bestaande plugin te wijzigen, en kies de map waarin de nieuwe plugin moet worden opgeslagen bij Enter plugin path. Klik daarna op Next.
  • Type de naam van het programma, waarvoor je de plugin maakt, in het Name-veld en klik op New GUID (rechts naast het ID-veld ) om een GUID voor de plugin te genereren.
  • Voer in de velden Min version en max version respectievelijk het eerste en laatste versie-nummer van het programma in, waarvoor de plugin werkt. Klik daarna op Next.
  • In het nu geopende venster kun je de bronnen en variabelen voor de backup toevoegen, wijzigen en verwijderen (zie de help-functie voor een definitie van variabelen).
  • Klik op de knop Edit Variables om variabelen toe te bewerken. Je komt nu in een nieuw scherm waar je variabelen kunt toevoegen of verwijderen. Klik OK om de wijzigingen te bevestigen en het scherm te sluiten. Je komt dan weer in het vorige scherm.
  • Om een bron toe te voegen klik je op de Add-knop. Er wordt een venster getoond waarin je, in het veld Source tag name, de bron een naam kan geven. Kies daarna de lokatie van de bron en voeg eventueel filters toe. Sla de gegevens op en sluit het venster door op OK te klikken.
  • Klik vervolgens op Next en voer eventueel de auteurs-gegevens in.
  • Klik op Finish om de plugin op te laten slaan.
  Hoe importeer en test je een plugin met Backup4all?
  Om een plugin te importeren in Backup4all, klik je Tools > Options > Install plugin.
  Zoek het XML script-bestand, klik erop en klik op OK. Er zal een bevestigings-bericht worden getoond als de plugin met sukses is geimporteerd.

  Om een plugin te testen, creeer je een nieuwe backup-taak.
  Selecteer de te testen plugin uit de lijst met voorgedefinieerde backups en controleer of de voorgedefinieerde job alle benodigde bestanden als bron aan de backup-taak toevoegt.

  Bekijk de video-handleiding: Hoe creeer je een backup-plugin
  Hoe herstel je een programma mbv een backup-job, die was gemaakt dmv een plugin?
  Voordat je een programma kan gaan herstellen, die mbv een, van plugin(s) gebruikmakende, backup-job is gebackupped, moet je eerst de betreffende programma installeren.
  Nadat het programma is geinstalleerd, kun je de standaard-instellingen overschrijven en extra functies herstellen door de, met behulp van de plugin gemaakte, backup terug te zetten.
  Een plugin delen
  Als je een zelfgemaakte plugin wilt laten opnemen in de online bibliotheek van backup-plugins, dan kun je ter goedkeurig aanbieden direct bij Backup4all of hier op Nucia.
  Backup4all zal de plugin na ontvangst testen en goedkeuren, waarna ze hem uploaden naar hun online plugin-bibliotheek. Voor elke plugin, die je maakt, word je vermeld als de maker.
  Zie deze pagina voor de proceduren "ingeven nieuwe plug-ins".
  Last edited by Eagle Creek; 12-01-08, 07:12.


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"
Sorry, you are not authorized to view this page
Working...
X