Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Bestandsbewaking uitgeschakeld.

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Bestandsbewaking uitgeschakeld.

  Geachte Emisoft, tot mijn verbazing is het nu 2 maal voorgekomen dat ik een waarschuwing krijg van mijn beveiligingscentrum op mijn PC dat er problemen zijn met de beveiliging. Als ik dan Emisoft antimalware open, zie ik dat de bestandsbewaking is uitgeschakeld. Wil ik deze weer inschakelen dan reageert hij niet. Na het opnieuw opstarten van mijn PC kan ik hem weer wel inschakelen. Heeft u enig idee hoe dit kan? Ik maak mij er wel ongerust over, want wie of hoe kan dit? Met vriendelijke groet, Ed. (Rizzo).
  sigpic

 • #2
  Rizzo,

  Is dit met versie 8.1.0.40 op Vista 32 bit?
  Is er nog andere beveiligingssoftware geïnstalleerd?

  Comment


  • #3
   Goedemorgen, het is inderdaad versie 8.1.0.40, 32 bit. Windows Vista. Verder heb ik alleen Online Armor firewall en spywareblaster geinstalleerd. In het begin had ik er geen last van. Het is gisteren avond en eergisteren een keer gebeurd.
   sigpic

   Comment


   • #4
    Rizzo,

    De update naar versie 8.1.0.40 werd zaterdagmiddag uitgebracht. Tot op dit mometn heb ik geen andere gebruikers gezien met ditzelfde probleem. Krijg je deze melding zomaar, of nadat het systeem is opgestart? Kun je controleren of alles van Emsisoft Anti-Malware als vertrouwd is ingesteld in Online Armor?
    - Open Online Armor > Programma's.
    - Zorg dat er een vinkje staat bij "Vertrouwde verbergen"
    - Alles dat je nu in die lijst ziet is niet als vertrouwd ingesteld. Controleer om wat voor programma het gaat en stel deze in als vertrouwd programma wanneer het ook een vertrouwd programma is.
    - Programma's in de lijst met een grijze achtergrond zijn verwijderde programma's, die kun je selecteren en dan uit de lijst verwijderen.

    Comment


    • #5
     Geachte Emisoft. Het probleem deed zich voor nadat de PC was opgestart. Tevens heb ik nu gedaan wat u gezegd heeft, en het vinkje stond al bij vertrouwde verbergen. Alleen zie ik in die lijst dat er een blokkering was bij, idserve.exe Internet Server Identification Utility 1.02, (1.02) Kan dat het probleem zijn? De hele lijst is nu grijs, en dat kan ik verwijderen? Met vriendelijke groet. Rizzo.
     sigpic

     Comment


     • #6
      Rizzo,

      Als het problem zich voordoet net na het opstarten dan raad ik aan om heel even te wachten en zien of het zichzelf dan oplost.

      Alle programma's die met een grijze achtergrond in de Programmalijst worden weergegeven zijn programma's die op dat moment niet aanwezig zijn. Je mag die verwijderen.

      Comment


      • #7
       Goedenavond, dank weer voor de reactie. Het even wachten na de opstart heb ik gedaan toen het probleem zich voordeed. Het loste zich niet vanzelf op, daarom heb ik toen een herstart gedaan, waarna ik de bestandsbewaking weer gewoon kon activeren. Ik moet wel zeggen dat ik er op het ogenblik geen last meer van heb. Dus zodra het probleem zich weer voordoet laat ik het weten. Voor zover heel veel dank voor de hulp. Met vriendelijke groet, Rizzo. (binnenkort krijg ik een laptop omdat mijn PC al een respectabele leeftijd heeft, ik zag dat het mogelijk is om dan Antimalware en Online Armor, over te zetten. Misschien heeft het probleem wel aan mijn PC gelegen )

       Ik zal dit topic voor nu op opgelost zetten.
       sigpic

       Comment


       • #8
        Goedemorgen, nou ik wordt er nu toch wel moe van. Het is inmiddels weer 3 maal gebeurd dat de bestandsbewaking staat uitgeschakeld. Vanmorgen opende ik de beveiligings status weer en weer stond de bestandsbewaking uitgeschakeld. Ik weet het nu niet meer hoor.
        sigpic

        Comment


        • #9
         Rizzo,

         Ik denk dat je het beste Emsisoft Anti-Malware eens opnieuw kunt installeren.

         Verwijder Emsisoft Anti-Malware via Start > Alle Programma's > Emsisoft Anti-Malware > deïnstalleer.
         Nadat het systeem opnieuw is opgestart het programmaatje Emsiclean downloaden.
         Het programmaatje Emsiclean starten, ga akkoord met de waarschuwing die je ziet.
         Emsiclean zoekt naar eventuele restanten van Emsisoft Anti-Malware (en Mamutu).
         Wordt er iets gevonden, selecteer dit dan en klik onderin op "Remove selected objects".
         Systeem opnieuw opstarten, nieuwste setupbestand voor Emsisoft Anti-Malware downloaden en installeren.

         Comment


         • #10
          Nou, dat is wel een opgave geweest. Toen ik Emisoft had verwijderd en dat tooltje om te checken had gebruikt, kon ik Nucia niet meer bereiken. Dus eerst Avast moeten installeren, om toch even een antivirus te hebben. Later op de middag kon ik het nieuwe pakket van uw link downloaden. Daarna alles weer verwijderd van Avast, en Emisoft Antimalware weer opnieuw geinstalleerd. Nu maar afwachten of het weer gebeurd. Met vriendelijke groet Rizzo.
          sigpic

          Comment


          • #11
           Hmm... is er in de map waar je emsiclean had opgeslagen/uitgevoerd een logbestandje te vinden met een naam die lijkt op EmsiClean_2014.02.23_11.01.40.txt ?

           Comment


           • #12
            Dat cleantooltje gaf aan dat er niets te vinden was. Ik kan nergens een logje vinden.
            sigpic

            Comment


            • #13
             Ok, dan is het goed. De uninstaller van Emsisoft Anti-Malware werkt ook goed, maar ik had een klein vermoeden dat er misschien iets niet helemaal goed was met de installatie van Emsisoft Anti-Malware en dan raad ik altijd aan om Emsiclean ook te gebruiken voor de zekerheid.

             Wel een beetje vreemd dat je Nucia niet meer kon bereiken na het verwijderen van Emsisoft Anti-Malware.

             Comment


             • #14
              Ik heb de antmalware verwijderd met Revo uninstaller, die haalt gelijk ook de register resten weg. En van Nucia dat begrijp ik ook niet, hij bleef maar laden. Maar goed, alles staat er weer op en werkt.
              sigpic

              Comment


              • #15
               Het gebruik van Revo uninstaller is op eigen risico. Het kan nog wel eens verkeerd gaan wanneer je beveiligingssoftware verwijdert met Revo uninstaller.

               Comment

               Sorry, you are not authorized to view this page
               Working...
               X