Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Dit geef je allemaal prijs als je inlogt op een openbaar wifi netwerk

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Dit geef je allemaal prijs als je inlogt op een openbaar wifi netwerk

  In de rugzak van Wouter Slotboom (34) zit een klein zwart apparaatje, iets groter dan een sigarettenpakje, met een antenne eraan. Ik ontmoet Wouter op een willekeurig terras in de binnenstad van Amsterdam. Het is zonnig, bijna alle tafels zijn bezet. Sommige mensen praten met elkaar, anderen werken op hun laptop of spelen met hun smartphone.

  Wouter pakt zijn laptop uit zijn rugzak, legt het zwarte apparaatje op tafel en verbergt het onder een menukaart. We bestellen koffie bij de serveerster en vragen het wachtwoord van het wifi-netwerk. Intussen zet Wouter het apparaatje en zijn laptop aan. Hij start wat programma's op en zijn scherm vult zich met regels groene tekst. Langzaam wordt duidelijk dat het apparaatje van Wouter contact legt met de laptops, smartphones en tablets van de terrasbezoekers.

  Op zijn scherm verschijnen woorden als 'iPhone van Joris' en 'MacBook van Simone.' De antenne van het apparaatje vangt de signalen op die de laptops, smartphones en tablets afgeven.

  LEES VERDER


  BRON: https://decorrespondent.nl/home correspondent Andreas Jonkers
  Liefs Typetje

  Als ik er nog niet ben, dan ben ik in ieder geval onderweg.  read my blog

 • #2
  Zeer interessant artikel, maar hoe moeilijk is het voor zo'n mensen om je betaald 'dataverkeer' te onderscheppen? Ik weet dat in elk geval mijn data tegoed is opgebruikt door derden en een andere keer, dat ik een rekening kreeg voor het laden van Porno. Dat werd later wel terugbetaald omdat ik nogal een bloedhond ben in zo'n zaken.
  Dus allen terug naar de vaste lijn, want als er morgen zo iemand voor mijn deur parkeert raakt hij ook wel op mijn WiFi, want zij zullen ook wel een programma hebben om wachtwoorden te kraken. Met een beetje 'complot theorieën', legt de overheid nu overal gratis WiFi, om ons te kunnen bespioneren.

  Comment

  Sorry, you are not authorized to view this page
  Working...
  X