Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Monitor blijft knipperen maar geeft geen beeld - computer veilig afsluiten

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Monitor blijft knipperen maar geeft geen beeld - computer veilig afsluiten

  Goedenavond,

  Kan iemand me hier mee helpen.

  Op een Acer Aspire M3640-computer uit 2008 heb ik het volgende probleem. De monitor staat aan, maar deze blijft knipperen. Dat wil zeggen, het logo van Acer komt in beeld en verdwijnt weer, komt in beeld en verdwijnt weer, en ga zo maar door. Er komt geen beeld over vanuit de computer. Het lampje, dat aangeeft of de monitor aan of uit staat, wisselt tussen niet branden en branden in de kleuren geel/oranje (ik ben kleurenblind) en blauw. De kleuren geel/oranje en blauw zijn de normale kleuren die dit lampje altijd vertoont als de computer aan staat / wordt gezet. Volgens mij is blauw van net aangezet en geel/oranje tijdens het normale functioneren, maar actief heb ik er nooit op gelet. Het verspringen gaat ook gepaard met een zacht geluid, dat min of meer normaal is voor het aangaan van de monitor.

  Een detailbeschrijving van het gebeurde: ik zette de monitor aan waarna genoemde symptomen zich voordeden. Nadat wat gepruts met de stekker, kabel en de aan-uit-knop niet hielp heb ik ook de computer aan gezet in de hoop dat dat zou helpen. Die startte wel op, maar zoals gezegd bereikt het beeld de monitor niet. Ik heb de kabel die computer en monitor verbindt losgemaakt, maar het probleem bleef zich voordoen. Ook heb ik de stekker van de monitor in een paar andere stopcontacten gedaan, maar dat hielp ook niet.

  Wat kan dit zijn? Is de monitor kapot of zo? Tot dusverre vertoonde deze geen kuren. Zijn er tips om het op te lossen.

  Wat ik me voorts afvraag en eigenlijk nog het belangrijkste vind: ik moet de computer vanavond afsluiten (het apparaat staat in mijn slaapkamer en de powerknop geeft veel licht), maar zonder beeld lijken er weinig alternatieven dan de powerknop te zijn. Maar als iemand goede suggesties heeft om het ding zo ''zachtmoedig'' mogelijk af te sluiten verneem ik dat graag. De computer is al wat ouder en vertoonde al wel kuren, en hoewel ik het meeste allemaal wel gebackup'ed heb wil ik er toch voorzichtig mee omgaan.

  Bij voorbaat dank!

 • #2
  Ik zie dat je hier de vraag ook al gesteld heb en dat de vraag daar beantwoord is.
  Dat is niet erg netjes tegenover de helpers hier en daarom gaat hier een slotje op.
  Last edited by dorado; 23-06-15, 22:59.

  Open opdrachtregel met administratorrechten * Start op in veilige modus *.

  Comment

  Working...
  X