Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vrije ruimte naast PC i.v.m. ventilatie

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Vrije ruimte naast PC i.v.m. ventilatie

  Goedemiddag,

  Afgelopen weekend heb ik een kastje gekocht om mijn (nieuwe) PC en printer/scanner op te zetten. Vooraf uitgerekend dat er voldoende ruimte is om ze op kwijt te kunnen, alleen heb ik er niet over nagedacht dat een PC wellicht wat ruimte nodig heeft voor de ventilatie. De PC staat nu met de achterkant tegen de muur (op de minimale afstand die nodig is om de stekker niet te zeer onder spanning te zetten), de linker zijkant met een kleiner rooster staat nu (binnen de woonkamer) vol in de vrije ruimte en de rechter zijkant (met een groter rooster) staat enkele centimeters van de printer/scanner vandaan. Daarboven is wel weer gewoon vrije ruimte in de woonkamer. Familie denkt dat deze opstelling geen probleem is, maar ik zou toch graag eens van deskundigen hogen of dit gewoon kan of dat het problematisch kan zijn voor de ventilatie (ofwel voor de PC, ofwel voor de printer/scanner)? Is er een bepaalde minimumafstand die je vrij moet houden?

  (In het boekje van de monitor las ik iets over 10 centimeter vrije ruimte en die heb ik niet, vandaar de vraag. Met de monitor zelf speelt het probleem overigens niet, die staat elders, voldoende vrij, opgesteld.)

  Bij voorbaat dank!
  Last edited by Vis op het werk; 17-07-17, 12:24.

 • #2
  De warmte die er achter uit wordt geleid moet weg kunnen, zit daar een ventilator?
  De voeding gooit ook zijn warmte naar achteren.
  En achter dat rooster aan de zijkant zit daar een ventilator of komt daar een koker op uit van de CPU koeler?

  Foto's zeggen meer en als de PC (lees CPU) te warm wordt schakelt die vanzelf uit en als de videokaart, indien aanwezig, te warm wordt ga je rare beelden zien.
  Hoe warmer de onderdelen worden hoe sneller ze verouderen.

  Al met al, we weten niets van de gebruikte hardware en blijft mijn verhaal stereospirisme.

  Comment

  Working...
  X
  😀
  🥰
  🤢
  😎
  😡
  👍
  👎