Mededeling

Collapse
No announcement yet.

laptop wil niet meer opstarten

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • laptop wil niet meer opstarten

  ik heb video kunnen maken en uploaden op m'n oude desktop
  om te kunnen zien wat er aan de hand is.

  View My Video

  Vanmiddag was alles nog normaal, behalve dat hij luider zoemde dan gewoonlijk
  ik ging even naar toilet en toen ik terugkwam was die uitgevallen.

  Dan Win7 install schijfje gezocht en ingestoken, de eerste keer kon ik het schijfje doen laden, dan verscheen melding dat ik opnieuw moest opstarten en moet ik iets mis gedaan hebben. Nu krijg ik eerst een zw/wit Dos menu, dan eventjes blauw/wit herstelmenu, dan verschijnt Operating system not found, en terug opnieuw het startmenu.
  Last edited by f.r.a.n.k; 14-07-16, 16:52.

 • #2
  Die win 7 schijf, was dat een reguliere installatie schijf of een of andere herstelschijf die je aan hebt gemaakt voor de laptop?
  Wat gebeurt er als je de veilige modus probeert te starten (op F8 rammen tijden opstarten/vlak na de post voor keuzemenu)?
  Indien de veilige modus ook niet lukt kun je wel met zoiets als Hirens CD/USB nog met de pc werken?
  Je kunt ook nog eens het geheugen checken op fouten/defecten.

  ||Geheugen Foutcontrole||
  (belangrijk voor je aan deze test begint om na te gaan of je geheugen op het juiste voltage draait, steeds vaker wijkt dit af vh standaard voltage (match de bios met de stikker op de latjes))
  Download memtest86 (memtest is ook terug te vinden Hiren's en UBCD + beide bevatten tal van andere handige tools, aanrader dus). Dit is een zip bestand met iso cd image erin. Dus DL - uitpakken - op cd branden (gaat als volgt met CDburnerXP: start programma - klik op open - selecteer de uitgepakte memtest iso - klik open - klik burn disk).

  Nu kun je de pc opstarten vanaf de cd die je zojuist gebrand hebt.

  Om de pc vanaf cd te laten starten zul je tijdens de post (= scherm voordat win wordt opgestart) ofwel een bootmenu moeten oproepen of de bios in gaan om de boot priority zo in te stellen dat het systeem eerst naar cd-roms kijkt daarna pas naar HD's. Tijdens de post zal onder in beeld verschijnen iets in de trend van "press del* to enter setup" of "press F11* to start bootmenu" (* kunnen andere knoppen zijn).
  Vaak is het zo dat sowieso de cd drive al als hogere prioriteit is ingesteld dan HD's. Dus je kunt eerst eens simpelweg opnieuw opstarten met de CD in de drive, goede kans dat het dan al werkt.

  Als dan eenmaal vanaf cd geboot wordt hoef je verder niks meer te doen (in geval van hirens of UBCD zal memtest eerst nog even geselecteerd moeten worden) de test start vanzelf en zal oneindig doorgaan tenzij je de test stopt. Laat de test 3-4 volledige passes lopen. Als er error meldingen verschijnen is er een probleem met het geheugen.

  Je kunt ook de win eigen geheugen tester proberen mocht dat deel nog wel naar behoren werken.
  http://www.sevenforums.com/tutorials...tics-tool.html
  (methode 2)

  Comment


  • #3
   dank voor de reactie

   het windows schijfje was een cdr dat ik gekregen heb van iemand.

   vanmiddag kom ik na enkele pogingen opstarten in veilige modus, normaal opstarten lukt nog niet.

   missch kan ik vanuit het F8 opstartmenu een aantal herstellingen doen?
   onder 'veilige modus' en veilige modus met netwerk' zijn er nog vele opties.
   en daarna terug in veilige modus en proberen normaal op te starten.

   toen ik in veilige modus opgestart was zag ik het probleem: de audio driver of card heeft het begeven. dat was al een tijdje aan het haperen, het geluid viel soms kort weg, vooral bij warm weer

   Comment


   • #4
    Dus na (via apparaatbeheer) de geluidskaart te deleten start hij wel weer gewoon op?

    Comment


    • #5
     nee, ik heb eerst geprobeerd met de audio drivers disabled, en daarna uninstalled, normaal opstarten lukt nog steeds niet .. In veilige modus gelukkig nog wel. kan ik via dit menu proberen herstellen (bvb via last known configuration) ?
     ik weet niet of het gaat lukken om een schijfje te branden op deze oude desktop en of ik nog een leeg cdr schijfje kan vinden

     Comment


     • #6
      Probeer eens je audio chip via de bios uit te schakelen. Als die dan nog niet opstart lijkt 't me sterk dat daar ook echt het probleem ligt.

      Wbt CD branden, op usb stick zetten is wellicht meer van deze tijd. Als je met hirens nog wat wil proberen dan is via die link hierboven ook een tab USB booting beschikbaar met een handleiding om dat voor elkaar te krijgen. Maar toegegeven die is wel wat omslachtig. Je kunt ook Rufus gebruiken welke een stuk eenvoudiger werkt.

      Die win eigen memtest, wat draait daar trouwens uit?

      Comment


      • #7
       Ik probeerde gisteren met Rufus maar kon het niet doen starten, ik moet eerst handleiding is lezen vermoed ik. Ondertussen kan ik weer snel online met laptop in safe mode, geen geprutst meer met desktop die steeds vastloopt (ik gebruik die enkel als ik iets moet printen of scannen,
       anders was die al lang de deur uit) Geen haast, 't is vakantie

       Comment


       • #8
        Euh, dat oranjerode lampje is van je draadloze internetverbinding, het is normaal dat dit aan staat of soms knippert. Als je er op drukt gaat het uit maar dan heb je geen verbinding meer.

        Comment


        • #9
         Greenie dat probleem van jou kun je beter in een eigen onderwerp plaatsen want wat je nu doet wordt het kapen van een ander zijn onderwerp genoemd. Wat natuurlijk niet handig is om 2 problemen door elkaar te gaan lopen behandelen binnen 1 onderwerp.

         Hoe dan ook een rode A lijkt me niet dat dit betrekking heeft tot je wifi adapter zoals frank aangeeft. Zal eerder een keyboard lock zijn. Zonder de handleiding op te zoeken (als er al een uitgebreide voor beschikbaar is waar dit in meegenomen wordt) kan het best zo zijn dat er gewoon ergens een knopje op die laptop zit waarmee je de keyboard lock aan en uit kunt zetten. Waarschijnlijk is zo'n knop voorzien van een slot symbooltje. Als er geen losse knop van die aard is betreft het wellicht een Fn + "slot" combinatie voor het schakelen van deze functie.

         Ok als ik hiermee de juiste handleiding te pakken heb zie ik enkel dat er een indicatie lampje voor de caps lock functie is. Maar daarmee zou het hele toetsenbord het nog gewoon moeten doen enkel wordt dan in hoofdletters getypt. Wat gebeurt er als je op capslock drukt?

         Frank, wbt Rufus. Apart dat je die niet gestart krijgt, is gewoon een .exe en zou gewoon direct moeten starten na het downloaden en daarop volgend openen ervan. Of bedoel je dat je daarmee geen opstartbare stick gemaakt krijgt? Ipv die standaard geselecteerde FreeDos optie moet je ff ISO image selecteren en vervolgens op het knopje ernaast klikken om de .iso die je normaal gesproken kunt branden te selecteren.

         En welk effect heeft het als je de audio chip via de bios uitschakelt?
         Last edited by eNdEmiOn; 23-07-16, 00:31.

         Comment


         • #10
          Rufus op usb gezet, als ik erop klik opent het. In het progr zijn er bovenaan 5 kolommetjes,
          1 device 2 partition scheme etc. via het pijltje verschijnt er een extra wit balkje, voor de rest niks. Hoe of wat moet ik instellen om te kunnen starten? De start button onderaan is in grijs.

          Binnenkort doe ik een wim mem test en/of met Hirens, voorlopig nog even in veilige modus
          (eigenlijk best wel leuk en minder complex, maar dus ook wel minder mogelijkheden)

          Ondertussen 2 andere problemen/vragen , zie andere topic.

          Comment


          • #11
           Rufus zet je niet zelf op een usb stick, zeker niet dezelfde stick als dat je opstartbaar wilt maken.

           Heb net wat screenshots gemaakt van hoe het bij mij eruit ziet als ik rufus gebruik om hirens op usb te zetten.

           Rufus vanaf de HD opgestart:
           Vervolgens steek ik een usb stick in het systeem en aangezien er dan maar 1 usb stick in het systeem steekt neemt rufus vanzelf die stick over, in dit geval springt hij ook meteen op ISO Image:
           Vervolgens klik ik op die knop ernaast en selecteer ik de ISO die ik opstartbaar wil maken:
           Daarna kun je gewoon op start klikken:
           Nadien ziet het er zo uit en zou je dus als het goed is moeten kunnen opstarten vanaf die stick die je zojuist gemaakt hebt:

           Last edited by eNdEmiOn; 26-07-16, 18:00.

           Comment


           • #12
            Het gaat van kwaad naar erger met m'n laptop. Het was er nog niet van gekomen om het opstartprobleem op te lossen. Al een tijdje bezig in veilige modus. En toen morste ik koffie op m'n toetsenbord en viel uit.

            Vlug afgekuist en laten drogen in de zon en met een ventilator. Kan 'm helaas niet meer in veilige modus opstarten.
            Nog enkele dagen laten drogen, nog steeds niet. Start wel nog een beetje op, met de aan/uit knop gaat lichtje branden en maakt wat geluid maar het scherm blijft zwart. Batterij lijkt nog wel te werken, 1 lampje vooraan werkt nog.

            Ik denk dat ik 'm zal meegeven met de It specialist van m'n broer. Zal hij deze nog kunnen herstellen, door open en vanbinnen schoon te maken? Of kan ik zelf iets doen? Als die naar de vaantjes is is het een klein rampje, ben ik 2 jaar werk kwijt. Laatste backup gedaan in 2014

            Comment


            • #13
             2 Jaar werk kwijt, wellicht niet. Je kunt iig proberen of de HD in een ander systeem nog gewoon te benaderen is en zodoende je data veilig te stellen. Een defecte HD gaat doorgaans gepaard met een tikkend geluid dus als dat niet het geval is heb je een goede kans dat die het nog doet en je data iig niet weg is.

             Verder zal het moederbord of misschien de cpu het wel begeven hebben.
             Overigens bij natte elektronica raad ik je aan om het drogen een week de tijd te geven aangezien water/vocht moeilijk droogt op relatief afgesloten plaatsen.

             Comment


             • #14
              vervolg afgesloten topic

              http://www.nucia.eu/forum/threads/74...meer-opstarten
              Kan dit heropend worden?

              Laptop toetsenbord werkt niet meer nadat ik er koffie over morste.
              Nog langer laten drogen heeft geen zin.

              Ik heb adapter gekocht en ander toestenbord aangesloten, het werkt helaas ook niet.
              Als ik het in de Usb steek gaan de 3 lichtjes rechtsboven wel even aan, verder niks want het num lock lampje kan ik niet aan en uitzetten, dus toetsenbord reageert niet.

              Wat ik nodig heb is een soort plug en work keyboard, dan zou ik moeten kunnen
              heropstarten via F8

              Ben momenteel online met iPhone, daarom de late reactie, een laptop is toch beter voor in huis.

              Comment

              Working...
              X