Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Windows 8.1 vs Thunderbird

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Windows 8.1 vs Thunderbird

  Gisteren (22/02) was ik ineens mijn e-mail account plus bijbehorende instellingen én adresboek kwijt. Bij het opstarten van Thunderbird trof ik vervolgens een scherm met het logo van de mij verder niet bekende organisatie Gandi.Net waar mij - zo werd gezegd - "in samenwerking met diverse providers" de suggestie werd gedaan om een nieuw account aan te maken dan wel gebruik te maken van een bestaand adres. Ik heb geprobeerd de hele handel te herstellen, maar zit intussen nog steeds 1. zonder mijn oorspronkelijke adressen en instellingen; 2. een extra Postvak In (cursief weergegeven) dat zich niet laat verwijderen, en 3. géén map Prullenbak waar mijn verwijderde bestanden in zouden moeten belanden.

  Ik wijs er nog op dat ik na het activeren van Thunderbird (zie boven) de met een onverwachte smiley versierde mededeling ontving dat mijn hard disk zou zijn beschadigd en zou moeten worden gerepareerd. Verder is het zo Emphyrio in de gevraagde logs (MBAM etc.) geen bijzonderheden heeft kunnen ontdekken. Van malware of iets dergelijks lijkt daarom geen sprake te zijn. Maar wat dan wel? Graag jullie gewaardeerde reactie(s) ...

 • #2
  Het lijkt erop dat je profiel is beschadigd. Heb je geen kopie of backup van je profiel die je terug kunt plaatsen?
  Zo, neen, verplaats dan je oude profiel (uitvoeren>>%appdata%>enter >> map Tunderbirrd) naar een andere locatie en maak daarna een nieuw profiel aan. Heb je al een nieuw profiel aangemaakt dan kun je het oude wel herkennen aan de aanmaakdatum.

  In je oude profiel het bestand abook.mab, dit is je adresboek. Verplaats dit naar je nieuwe profiel. Als je POP gebruikt kijk dan in het mapje mail in je oude profiel en kopieer daaruit het mapje "local folders" naar je nieuwe profiel.
  Met een beetje geluk heb je dan je mail en adresboek terug.
  Dit werkt natuurlijk alleen als je oude profiel niet al te zeer beschadigd is.

  Comment


  • #3
   Dank voor je suggestie. Ik ga er vanmiddag mee aan de slag. Je hoort nog ...

   Comment


   • #4
    Zoals gezegd ben ik vanmiddag aan de slag gegaan met je opmerkingen. Op dit moment (ik ben voorzichtig) lijkt het erop dat daarmee de problemen 2. en 3. (zie mijn oorspronkelijke bericht) van de baan zijn. Dank daarvoor. Mijn adresboek (probleem 1) heb ik niet kunnen redden. Het zij zo. Intussen blijf ik mij afvragen waar ik dit hele gedoe aan te danken heb (gehad) en wat ik moet denken van de tijdens de opstartprocedure van Thunderbird ineens opgedoken, mij volstrekt onbekende firma Gandi.Net en de herhaalde mededeling over een beschadigde hard disk met één keer een vreemde, fors uitgevallen smiley Enig idee?

    Comment


    • #5
     Het lijkt er dus op dat je problemen 2 en 3 zijn opgelost. Je zou nog verder in het "oude" profiel kunnen zoeken naar andere bestanden abook.mab, maar dan met een volgnummer abook1.mab. Als deze in je oude profiel kunt vinden kun je ze plaatsen in je nieuwe profiel, maar dan wel eerst herbenoemen zonder volgnummer.

     Het probleem van het plotseling corrupt raken van een profiel leest je ook af en toe op het Mozilla forum (www.mozbrowser.nl). Wat de oorzaak is zou ik niet weten.
     Mijn Thunderbird-adresboek wordt gesynchroniseerd met mijn outlook.com account dmv de addon TZpush. Zo ben ik mij adressen nooit kwijt en heb door de synchronisatie op alle computers hetzelfde adresboek. (http://www.mozbrowser.nl/forum/viewt...hp?f=3&t=22662)

     Comment


     • #6
      Als jij als gevorderde gebruiker de oorzaak niet kent dan houdt het geloof ik een beetje op. Maar nogmaals, weet jij iets van een relatie tussen Mozilla/Thunderbird en Gandi.Net?

      Comment


      • #7
       Ik vermoed dat de oorzaak vaak ligt bij een update of bij het verwijderen of installeren van een addon. Of dat iemand onbewust wat veranderd in about:config (kan ook door een addon gbeuren).

       Gandi.net een een domeinnaam register. Je kunt hier domeinnamen kopen. Waarschijnlijk krijgt mozilla geld voor iedereen die via gandi een domeinnaam/emailadres koopt. (http://www.gandi.net/).
       Als je achter gandi klikt op "zoeken" dan worden er suggesties voor email adressen gegeven op basis van jou naam en vaak staat er dan ook bij wat het kost.

       Comment


       • #8
        Tja. Intussen ben ik nog niet echt happy. Zo is ook in het nieuwe profiel een extra cursief gezette map Postbak In (niet verwijderbaar) weer terug en doet mijn PC soms dingen waar ik niet om heb gevraagd. Ik vrees zo langzamerhand dat een of andere onverlaat mijn machine heeft overgenomen ...

        Comment


        • #9
         Dat klink niet echt goed.
         Je zou het nog een keer kunnen proberen met een totaal nieuw/schoon profiel. Ik dat geval moet je de mozilla mappen verwijderen uit applicatiedata/roaming en applicatiedata/local. Als je dan Thunderbird opstart (met gandi-scherm) worden deze mappen weer opnieuw aangemaakt.

         Ik zou deze mappen dan in eerste instantie verplaatsen naar een andere locatie, zodat je er later nog het een en ander uit kunt halen, zoals je oude mail.

         Je zou dit probleem ook nog kunnen voorleggen op het Mozilla forum (www.mozbrowser.nl). Daar zitten ook veel mensen gespecialiseerd zijn in Firefox en Thunderbird.

         Comment


         • #10
          Doe ik. Intussen dank voor je moeite en - hoewel er nog iets te wensen overblijft - toch maar een vinkje bij "probleem opgelost"

          Comment

          Working...
          X