Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Windows Update werkt niet meer naar behoren. Foutcode 80080005.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Windows Update werkt niet meer naar behoren. Foutcode 80080005.

  Hallo,

  Sinds een week of 2/3 werkt Windows Update niet meer naar behoren. Eerst werden de nieuwe updates wel nog gemeld maar duurde het eeuwig voordat ze gedownload konden worden, en op dit moment lukt het zoeken naar updates zelfs nieteens meer. Ik heb al het een en ander geprobeerd, o.a. dit allemaal: http://www.nucia.eu/forum/threads/59...teluktnietmeer, maar het probleem is nog niet verholpen.
  Voorheen kon ik ook nog de geschiedenis van updates zien, maar nu staat er helemaal niets meer (zie bijlage). Na uren 'zoeken naar updates' krijg ik nu foutcode 80080005. Uiteraard heb ik hier ook al naar gezocht maar ik kan tot nu toe geen oplossing vinden. Kan iemand hier me misschien helpen?

  Click image for larger version

Name:	WindowsUpdate.jpg
Views:	1
Size:	57,9 KB
ID:	1074235

 • #2
  Wat er aan de hand is bij Microsoft weet niet niemand, maar het is niet best. Blijkbaar frustreert Microsoft de updates om mensen zover te krijgen dat ze zeggen en nu hebben we er genoeg van en we installeren Windows 10. Een andere verklaring is er niet. Er zijn op dit moment duizenden van jouw gevallen waarbij Windows Update het laat afweten en de mensen zijn er dagen en nachten mee bezig en gebruiken tientallen tools en het helpt allemaal niet. Het enigste wat ik je kan geven is deze link.

  Comment


  • #3
   Ja zeer vreemd allemaal inderdaad! Bedankt voor de link, maar dat opnieuw instellen heb ik reeds gedaan en lijkt niet te helpen helaas.

   Comment


   • #4
    Hallo,

    Net als veel mensen had ik ook problemen met de updates. Internet staat vol met oplossingen (ook op de Microsoft site).
    Alles geprobeerd niets hielp. Totdat ik deze probeerde.

    http://answers.microsoft.com/en-us/w...da7a375?auth=1

    Deze oplossing werkte bij mij wel. Misschien voor jou ook. Voor deze oplossingen moet je wel IE gebruiken.

    p.s. zie dat je vista gebruikt. (ahum...beetje laat gekeken.)

    Misschien heb je dit al geprobeerd, maar hier staat een oplossing die misschien werkt. http://www.computeridee-totaal.nl/wi...te-werkt-niet/

    Zo niet, hier lees ik dat er ook een soortgelijke tip staat voor Vista. Ook hier met IE (en geen andere browser) de Microsoft Update Catalog downloaden en daar de nodige kb nummers invoeren.

    http://answers.microsoft.com/en-us/w...page=26&auth=1


    Succes!
    Last edited by Longbow; 29-09-16, 10:30. Reden: aanpassing
    Happy Landings

    sigpic

    Comment

    Working...
    X