Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Windows XP SP 2

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Windows XP SP 2

  Is SP2 van Windows nou al een beetje in orde gemaakt?
  Of is het nog steeds knudde?

 • #2
  Op het ene systeem werkt hij perfect, op andere kan hij problemen opleveren. Ik heb hem hier ook, en het werkt perfect hier. Er zit een goede popupblocker bij SP2 (geintegreerd in IE), en een duidelijk overzicht van de huidige preventie op je systeem (firewall, AV etc).

  Ik persoonlijk vind dat SP2 geheel in knudde is...

  Comment


  • #3
   Uit de Helpmijnieuwsbrief:

   XP servicepack II

   Door XP_PC

   Windows XP Service Pack II; drama of zegen?
   Windows XP Service Pack II. Je hebt de term de laatste tijd vast wel eens horen vallen. Maar wat is dat Service Pack nu precies? Algemeen gezien zorgt SP2 voor een beter beveiligde Win XP. Het bevat een heleboel bugfixes en patches die ervoor moeten zorgen dat je PC veiliger is. Ook de beveiliging van draadloze netwerken is verbeterd. Maar dat is het niet alleen. Service Pack II voegt een aantal functies toe aan Windows om de beveiliging beter te beheren en de beginnende computergebruiker beter van dienst te kunnen zijn. Om te beginnen het .Beveiligingscentrum.;

   Beveiligingscentrum
   Microsoft heeft bedacht dat het wel handig zou zijn als alle onderdelen die essentieel zijn voor het beveiligen van de PC (virusscanner, firewall en Windows Update) op één centrale plaats zouden zitten zodat deze gemakkelijk te bereiken zijn. Dit is het Windows Beveiligingscentrum geworden. Deze is te bereiken via Start >> (Instellingen >>) Configuratiescherm >> Beveiligingscentrum.

   Het beveiligingscentrum houdt automatisch in de gaten of er een firewall en virusscanner op de PC geïnstalleerd zijn en waarschuwt de gebruiker, door het alombekende tekstballonnetje rechtsonderin, dat er zich mogelijke risico.s voordoen. Ook zal het beveiligingscentrum controleren of de laatste kritieke updates van Windows Update zijn opgehaald.

   Internet Explorer
   Ook de populaire browser van Microsoft, die er rechtvaardig van wordt beschuldig niet een van de veiligste te zijn, is onder handen genomen. Zo is het beheer voor de add-ons (toevoegingen) verbeterd en is er een popupblocker geïntergreerd. Tevens is de installatie van mogelijk gevaarlijke Active X-downloads voorzien van een waarschuwing en is de waarschuwing bij het downloaden van bestanden aangepast. Service Pack II voorziet ook Outlook Express van een verbeterde bijlagenbeheerder om potentiële schadelijke bijlagen vroegtijdig te ontdekken en uit te schakelen.

   Standaarden
   Een hoop opties worden door het Service Pack automatisch ingeschakeld of teruggezet. Zo staat de FireWall van Windows XP standaard aan, zijn de icoontjes van Windows Media Player, Internet Explorer en MSN Messenger weer teruggeplaatst op hun oorspronkelijke locatie en blokt Internet Explorer automatisch popups. Het ligt eraan hoe je hier naar kijkt of je dit op prijs stelt. Voor de beginnende computergebruikers die niet weten hoe ze hun PC moeten beveiligen is dit misschien een goede toevoeging, de gevorderde gebruiker zal in de meeste gevallen een hoop dingen liever weer aanpassen naar eigen smaak/oude stijl.

   De keerzijde van de medaille
   Zoals alle goede dingen een minder goede tegenhanger hebben is dat ook nu het geval. Het Windows Beveiligingscentrum werkt niet in alle gevallen goed met de virusscanner of firewall die de gebruiker al heeft geïnstalleerd. Vooral de producten van de merken Panda, Symantec, Agnitum,Sygate en ZoneLabs zijn hier gevoelig voor. Zo kan het voorkomen dat het beveiligingscentrum aangeeft dat er geen virusscanner is geïnstalleerd terwijl deze alleen maar niet kan worden gevonden. Inmiddels hebben de meeste fabrikanten hiervoor updates uitgebracht. Er is een aanzienlijke lijst met software die na installatie van Service Pack II mogelijk niet goed of niet meer werkt. De complete lijst met programma.s die mogelijk problemen hebben na installatie van Service Pack II is te vinden op de site van Microsoft en in de MS Knowledgebase. Het automatisch inschakelen van de Firewall kan voor problemen zorgen ivm netwerkverbiningen voor spellen en in het thuisnetwerk.

   Oftewel..
   Over het algemeen genomen is de installatie van het Service Pack II wel aan te raden mits er een backup (of nog beter; een Ghost-image) is gemaakt van de huidige Windows Installatie. Het is nog geen vereiste daar de meest kritieke updates los verkrijgbaar zijn bij Windows Update. Sommige mensen wachten nog af of Microsoft misschien een betere versie uitbrengt als er zich kritieke problemen voordoen in het huidige SP. Dit is niet af te raden maar ook niet per se nodig.

   Downloaden van XP SP II:
   Tooltje om te voorkomen dat het pack automatisch geïnstalleerd wordt:
   (volledige artikel zal ik nog plaatsen)


   Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

   "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

   Comment


   • #4
    xp 2

    Een regelrechte ramp, dat sp2. Ik heb een doodnormale pc, maar alles sloeg
    volledig op tilt met allerlei blauwe en zwarte waarschuwingsschermen tot
    regelmatige uitval toe van de pc. 2x geinstallleerd. 2 x dezelfde problemen.
    sp2 gedeinstallleerd tot er een nieuwe betere versie komt; nota bene op advies
    van de Windows Helpdesk.
    .Nu is het veel minder. maar wel weer af en toe spontane herstart( ook na installatie van Mozilla Firefox, nu met de mededeling van diverse B000..., C0000enz, codes en verwijzing naar sp1.
    Kortom beetje de draad kwijt.

    Comment

    Sorry, you are not authorized to view this page
    Working...
    X