Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Printer problemen na upgrade naar Windows 10

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Printer problemen na upgrade naar Windows 10

  Goedemiddag iedereen,

  Ettelijke maanden geleden kregen de gebruikers van Windows 8 en andere versies de mogelijkheid om hun windows te upgraden naar Windows 10. Qua problemen met Windows 10 bleven zo goed als uit (buiten het feit dat ik niet meer op de gewone manier kan afsluiten en het voorbij is om mijn Ipod Shuffle via de computer op te laden). Echter ontstonden er wel serieuze problemen met mijn printer. Mijn printer is van Samsung type ML-1640. Heel in het begin begon mijn computer mijn printer niet meer te herkennen, meer nog, beweerde zelfs geen printer te hebben. Tot op een dag ik er toch nog in slaagde om hem te laten herkennen en ik besloot vanaf dan mijn printer 24/24 en dat 7/7 aan te laten staan. Helaas is er vorige week iets geweest waardoor hij even uit moest en toen ik hem aanzette, was het alom gekende probleem er weer. Enerzijds is de printer met de computer aangesloten maar herkent hij de hardware niet en anderzijds kan ik daardoor ook geen oude driver verwijderen en een nieuwe installeren. Het eerste lukt maar het tweede niet want hij heeft zogezegd geen printer. Wie heeft dit probleem ook nog en hoe hebben jullie dit opgelost. Blijkbaar hebben sommigen dezelfde printer en lukt het bij hun wel en bij anderen weer niet. Alle tips die ik reeds kreeg halen niets uit. Wie heeft de ultieme tip om dit probleem (zonder een nieuwe te moeten kopen) op te lossen.

  Alvast bedankt,

  Günter Temmerman

 • #2
  Indien printer met kabel aan computer verbonden is : die kabel losmaken, printer en computer uitschakelen en stopcontact uittrekken.
  Wacht enkele minuten.
  Printer terug aankoppelen en stroom geven en aanzetten.
  Computer inschakelen en kijk wat Windows 10 doet.
  Voer dan eventueel een manuele installatie uit met een aparte driver, te vinden na gegoogled te hebben.
  Meestal daarna geslaagd.

  Wat simpelweg ook nog eens helpt : verander eens van usb poort (als je met een draadverbinding print).
  Last edited by dorado; 05-06-18, 06:42. Reden: Onnodige quote verwijderd
  " Le coeur a ses raisons que le raison ne connaît point.” (Blaise Pascal)
  Besides Microsoft Windows 10, also happy with Linux Mint 17.3 Cinnamon Rosa on an outdated desktop and quite delighted with an old timer laptop using Linux Mint 18.3 Cinnamon Sylvia

  Comment


  • #3
   @Gentenaarke1977 het is verstandig om het stuurprogramma van uw printer te updaten naar de versie van Windows 10.
   U vind de nieuwe drivers van de de Samsung op de HP site ( omdat Samsung die tak heeft samengevoegd bij HP )

   Hier is de link naar het stuurprogramma van uw printer

   Download de recentste stuurprogramma's, firmware en software voor uw Samsung ML-1640 laserprinterserie.Op deze officiële HP-website kunt u gratis de juiste stuurprogramma's detecteren en downloaden voor uw HP-computers en -printers voor besturingssystemen van Windows of Mac.


   Ik stel voor dat u de nieuwe drivers installeert en dan kijkt of de printer wel naar behoren werkt. De printer moet ook zichtbaar staan in apparaten.
   Liefs Typetje

   Als ik er nog niet ben, dan ben ik in ieder geval onderweg.   read my blog

   Comment

   Working...
   X
   😀
   🥰
   🤢
   😎
   😡
   👍
   👎