Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Niet kunnen openen / opslaan van bijlagen.

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Niet kunnen openen / opslaan van bijlagen.

  Beste lezers,

  Ik heb ook al contacten via Computeridee, maar op aanraden van Niekie30 begin ik ook hier een thread.

  Hieronder de gehele geschiedenis.

  Ik hoor graag.

  Alvast heel erg bedankt.

  Groet,

  Kidaatje.

  >>>>>

  NIET KUNNEN OPENEN/OPSLAAN VAN BIJLAGEN

  *#1

  Beste lezers,

  Ik kan sinds een dag of 3 geen bijlagen die ik via Windows Live Mail (Windows 7) krijg meer openen, maar ook niet opslaan. Wel kan ik ze van een verkleind WLM-scherm slepen naar mijn bureaublad en daar vervolgens openen?! Ook eerder ontvangen bijlagen kan ik niet meer openen. Of het nou PDF-jes, DOC of DOCX, XLS of XLSX bestanden, of andere bestanden zijn.

  Wat mij ook is opgevallen, is dat het vlaggetje rechtsonder in mijn taakbalk niet meer tevoorschijn komt. Eerder als ik deze aanklikte, kreeg ik bijvoorbeeld de melding dat de computer gescand moest worden.

  Wat ook frappant was, was dat ik gisteren zomaar ineens gebeld werd door een Engels sprekende meneer die vertelde dat hij van Microsoft was en dat mijn pc berichten naar hem stuurde, omdat er een probleem was met mijn firewall???!!! Deze meneer heb ik vriendelijk afgekapt, waarop zijn laatste bericht was: "Oh, you don't trust me, than your computer is going to crash!!!" Sinds vanmiddag dus het één en ander proberen uit te Googlen en maar geregistreerd voor dit forum.

  Kan iemand mij helpen? Dat vinkje uitzetten via de beveiligingsopties binnen WLM heeft geen effect. Register aanpassen weet ik niet, omdat ik net iets te weinig ervaring heb hiermee.

  Ik hoor graag.

  Groet,

  Kidaatje.

  *#2

  Er ging even iets mis bij het verwijderen van wat andere posts, waarbij deze plotseling ook verdwenen was.
  Excuus daarvoor....

  Topic opnieuw gestart en hieronder de reacties van 2 medeforummers:

  Citaat:
  Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30
  En die meneer die zogenaamd van Microsoft was, is een oplichter die na afloop (je moet dan betalen) een programmaatje wil installeren en je hele bankrekening leeg plukt. Dus ga daar nooit op in!!

  Niek
  Citaat:
  Oorspronkelijk geplaatst door Desperado
  Doe maar eerst een systeem herstel , naar zeg maar 2 weken terug.
  ..............

  En die meneer was dus niet van Microsoft , die gaan nooit bellen , alleen als je zelf contact met hun hebt gehad , dus afkappen Prima.

  *#3

  Jammer maar helaas dat het topic verdwenen was. Ik had wat wijzigingen aangebracht, maar die heb ik zo goed mogelijk hieronder in het blauw toegevoegd:

  Beste lezers,

  Ik kan sinds een dag of 3 geen bijlagen die ik via Windows Live Mail (Windows 7) krijg meer openen, maar ook niet opslaan. Wel kan ik ze van een verkleind WLM-scherm slepen naar mijn bureaublad en daar vervolgens openen?! Ook eerder ontvangen bijlagen kan ik niet meer openen. Of het nou PDF-jes, DOC of DOCX, XLS of XLSX bestanden, of andere bestanden zijn.

  Wat mij ook is opgevallen, is dat het vlaggetje rechtsonder in mijn taakbalk niet meer tevoorschijn komt. Eerder als ik deze aanklikte, kreeg ik bijvoorbeeld de melding dat de computer gescand moest worden. Ik kan überhaupt geen aanpassingen doen binnen mijn Defender. Kan die ook niet meer aanzetten, staat nu uit?! Ik kwam er trouwens wel achter, dat er voor het laatst 11-06-2013 definities voor mijn Defender zijn gedownload. Sinds die tijd zijn ook zo'n beetje de problemen begonnen. Ik draai overigens ook sinds het begin Avira op deze pc. Voorheen gaf het vlaggetje aan dat ik via Defender moest scannen en daarnaast scande ik ook nog met Avira.

  Wat ook frappant was, was dat ik gisteren zomaar ineens gebeld werd door een Engels sprekende meneer die vertelde dat hij van Microsoft was en dat mijn pc berichten naar hem stuurde, omdat er een probleem was met mijn firewall???!!! Deze meneer heb ik vriendelijk afgekapt, waarop zijn laatste bericht was: "Oh, you don't trust me, than your computer is going to crash!!!" Sinds vanmiddag dus het één en ander proberen uit te Googlen en maar geregistreerd voor dit forum. Ik ging er al vanuit, dat dit een vorm van phishing was.

  Kan iemand mij helpen? Dat vinkje uitzetten via de beveiligingsopties binnen WLM heeft geen effect. Register aanpassen weet ik niet, omdat ik net iets te weinig ervaring heb hiermee. Maar dit zou met enige hulp wel moeten lukken. Ook systeemherstel werkt niet, omdat er op de één of andere manier maar één herstelpunt wordt aangemaakt. Gisteren is er een update geweest, maar dat punt is inmiddels alweer overschreven door de update van vanmiddag.

  Ik hoor graag.

  Groet,

  Kidaatje.

  *#4

  Nog even een kleine aanvulling:

  Als ik trouwens iets als 'Fixit' draai, of wil proberen om Microsoft Security Essentials te installeren, geeft de pc aan, dat het bestand een virus bevat en verwijderd is. Doet Avira dat dan, of een echt virus, of toch MS?

  Klinkt dit trouwens als een virus, of is het enkel een eigenaardigheidje waar mee te leven valt?

  Er moet toch een minder drastische maatregel te nemen zijn, dan enkel alles opnieuw installeren?

  Ik hoor graag en alvast heel erg bedankt.

  Groet,

  Kidaatje.

  *#5

  Zo kom je dus steeds weer achter 'oude' dingen:

  Ik heb ook nog een abonnement op 'PC veilig' van KPN =>

  Wat is PC Veilig?
  PC Veilig is een compleet beveiligingspakket dat je computer optimaal beschermt tegen virussen, spyware, pop-ups, spam en andere internetgevaren. PC Veilig voert alle updates automatisch uit; eenmaal geïnstalleerd heb je er geen omkijken meer naar.
  PC Veilig is geschikt voor alle KPN Internet en Alles-in-één pakketten en is makkelijk mee te bestellen.

  Wat biedt PC Veilig?
  -Virus- en spywarebeveiliging voor onbezorgd internetten en online shoppen
  -Firewall voor veilig internetbankieren
  -Spamfilter tegen ongewenste e-mail
  -Automatische updates, dus je bent altijd optimaal beveiligd
  -Browserprotectie: tijdens het internetten zie je al of een site veilig is
  -Zeer eenvoudig startscherm: je ziet direct wat de status van je beveiliging is

  *#6

  Om te beginnen

  1 Virus scanner gebruiken

  Defender word op Windows 7 automatisch uit gezet , als je een andere scanner gebruikt.

  Wel kun je de Computer / Laptop gaan scannen met MBAM free

  Looking for free antivirus to remove malware? Download the latest version of Malwarebytes 2023 for free for your computer or mobile device. Remove unwanted malware like viruses, ransomware, spyware & more.


  Dat is in principe een virus en malware verwijderaar

  Die kan gewoon naast je werkende Scanner werken.

  *#7

  Beste Desperado,

  Bedankt voor je reactie.

  Om even samen te vatten:

  1) ik houd mijn abonnement op PC veilig bij KPN aan;
  2) verwijder Avira en installeer MBAM (voor Avira gebruikte ik AVG), en;
  3) ik maak mij verder geen zorgen dat zowel Defender, als Microsoft Security Essantials niets meer doen!?

  Stel dat ik Avira uninstall en ik download MBAM en ik krijg vervolgens de melding 'bevat een virus.....', dan is mijn pc een 'sitting duck'?! Net zoals wanneer ik Fixit, dan wel MSE wil downloaden?

  Hierna blijven uiteraard de andere problemen nog overeind, toch???

  Ik hoor graag weer.

  Groet,

  Kidaatje.

  *#8

  Microsoft Security Essentials

  die kun je ook verwijderen. via configuratie software

  Defender kun je eigenlijk niet verwijderen, is een onderdeel van W7 om te voorkomen dat gebruikers zonder een virusscanner gaan werken na een verse Windows installatie.

  En van MBAM de volle scan laten lopen , duurt wel even , afhankelijk hoe groot en vol de harde schijf is.

  *#9

  Als Mbam downloaden een probleem is, downloaden op een andere Computer en de download op USB stick zetten.

  Je kunt ook eerst alle virusscanners verwijderen.

  Dan Defender tijdelijk aan zetten , dan scannen met Mbam en daarna die KPN scanner weer installeren.

  *#10

  Oke,

  Zouden de bijlagen dan ook meteen weer geopend moeten kunnen worden?

  En moet ik echt wel KPN PC veilig houden, of kan ik gewoon MBAM voor al mijn veiligheid gebruiken?

  Ik hoor graag weer, maar in ieder geval tot zover bedankt.

  Groet,

  Kidaatje.

  *#11

  De gratis versie van MBAM is alleen bedoeld om te gebruiken en is leuk voor een scan om Malware te verwijderen. Hij biedt geen continue bescherming.
  Je pc MAG niet aangeven dat MBAM een virus bevat als je hem daar: http://www.malwarebytes.org/ ophaalt.
  Geeft de pc dat wel aan, (en ik verwacht dat) dan heb je een lelijke besmetting opgelopen die niets met Mbam te maken heeft.

  Ik kan je alleen adviseren, om in veilige modus op te starten met netwerk verbinding en een aantal online antivirus scans te doen op sites van gerenommeerde bedrijven zoals Bitdefender bijvoorbeeld.

  Hier nog een topic van iemand waarbij "alle downloads" als virus worden aangemerkt. http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=76567

  En als je AVG gebruikt of gebruikte kan je hier kijken: http://www.avg.com/ww-en/faq.num-5389

  Mocht het ondanks alles niet goed werken zou ik je willen adviseren om je daar even te melden met het probleem: http://www.nucia.eu/forum/forums/38-...virusinfecties

  Niek

  *#12

  Hey Niek,

  Ik heb de trial van Bitdefender gedownload en geïnstalleerd. Vervolgens heeft Bd Avira gedeïnstalleerd (na het mij gevraagd te hebben). Hierna een complete scan uitgevoerd, duurde ruim anderhalf uur) => 82 bedreigingen gedetecteerd en opgelost. Hier ging het downloaden dus wel goed!?

  Ik dacht dat het nu wel verholpen was, maar niets was minder waar. De bijlagen konden nog steeds niet geopend worden en mijn pc geeft nog steeds aan dat als ik bijvoorbeeld een scan met MBAM uit wil voeren, er moet dan eerst iets gedownload worden, dat deze een virus bevat en verwijderd wordt.

  Ik heb tenslotte de pc in veilige modus en met netwerkmogelijkheden opgestart en MBAM, Trend Micro en Avast proberen te laten scannen, maar er moest iets gedownload worden en je raad het al.....

  Maw Bd kon wel een online scan uitvoeren, ik kon de trial downloaden en vervolgens scannen en oplossen. Is jou, of iemand anders, nog één, of meerdere online scans à la Bd bekend zodat ik die kan draaien?

  Ik hoor graag weer.

  Groet,

  Kidaatje.

  *#13

  Detect and fix viruses, worms, spyware, and other malicious threats for free.


  let op 32 en 64 bits uitvoering.

  Kijk eens bij configuratie software , of er iets aparts tussen staat , eventueel een prentje maken met

  het knip programma wat bij bureau accessoires staat

  *#14

  Download deze op een schone PC, zet het op een schone stick, pak het daar uit en start de EmsisoftEmergencyKit even op om de virus definities te updaten, http://www.emsisoft.nl/nl/software/eek
  Daarna de geïnfecteerde PC starten in de Veilige modus en de stick er in en scannen.

  *#15

  Desperado,

  Bij het uitvoeren van de scan van Trendmicro geeft mijn pc aan dat er een virus is ontdekt en de download verwijderd is!?

  In de bijlagen mijn 'Software'. Mocht je een ander overzicht willen hebben, dan hoor ik het graag.

  Groet,

  Kidaatje.

  *#16

  Joman,

  Ik heb een schone pc gebruikt, om de stick voor te bereiden en te updaten. Na de scan (in de veilige modus) waren er een drietal registersleutels die niet werden vertrouwd en die heb ik vervolgens in quarantaine laten zetten. Toen de pc uit en weer aan, maar helaas mocht het niet baten.

  Zowel de diverse bijlagen worden niet geopend als ook de scan van MBAM en/of Trendmicro wordt niet vertrouwd en verwijderd.

  Ik hoor graag weer.

  Groet,

  Kidaatje.

  *#17

  Ja eigenlijk zou ik voor een schone installatie gaan.

  Heb je herstelschijven gemaakt , is er een recovery partitie aanwezig.??

  *#18

  Desperado,

  Om de één of andere reden heeft mijn pc alleen het laatste herstelpunt onthouden. Zie ook #3. Heeft er volgens mij mee te maken, dat mijn schijf erg vol zat => inmiddels wat geschoond en nu weer een kleine 100 Gb aan ruimte. Zit er dan geen virus/probleem in mijn data, of zou dat ook nog kunnen?

  Anders gaan we gewoon maar weer alles opnieuw installeren.

  Groet,

  Kidaatje.

  *#19

  Virussen zitten zelden in de data.
  Backup dus je data extern.
  Installeer W7, tijdens welke installatie je eerst de partities verwijdert en opnieuw aanmaakt in het installatie menu van W7 (schijfbeheer)
  Daarna zet je er een goed antivirus programma op en zet je data terug.

  Niek

  *#20

  Niek,

  Is het dan verstandig om AVG, of Avira te gebruiken, of heb je een andere (liefst gratis) aanbeveling?

  Groet,

  Kidaatje.

  * #21

  Beste lezers,

  Ik heb ook een registratie voltooid bij www.nucia.eu en daar deze correspondentie in een bijlage geplaatst. Zie ook #11.

  Klopt het trouwens dat ik bij #15 mijn bijlage niet meer kan vinden?

  Groet,

  Kidaatje.

 • #2
  Beste lezers,

  Ik hoop dat hieronder het printscreentje van mijn software tevoorschijn komt:

  [IMG]http://i39.tinypic.com/2n6gf7k.png[IMG]

  Comment


  • #3

   Comment


   • #4
    Ik heb je topic verplaatst naar een andere sectie.

    Comment


    • #5
     Beste Marckie,

     Mag ik vragen waarom, aangezien men er wel van overtuigd is dat het hier om één of ander virus gaat. Zie het advies dat ik gekregen heb van Niekie30 bij #11.

     Aangezien ik nieuw ben op dit forum, kan ik alle hulp gebruiken.

     Groet,

     Kidaatje.

     Comment


     • #6
      Marckie,

      Ik heb trouwens ook geen Linux, maar dat terzijde.

      Kidaatje.

      Comment


      • #7
       Je post hier wel een heel verhaal, beter is om even kort te schetsen wat het probleem juist is.
       Ik zie dat je problemen hebt met het opslaan van bijlagen, dat lijkt mij niet malware gerelateerd.

       Je post je vraag in dit subforum en waarschijnlijk heb je niet de openingspost gelezen: http://www.nucia.eu/forum/threads/12...ericht-plaatst!
       Last edited by Marckie; 18-06-13, 20:05.

       Comment


       • #8
        Ik heb de titel ook aangepast want in hoofdletters is het schreeuwen / roepen; en dat staat niet netjes.

        Comment


        • #9
         Als je een malware analyse wil voer je dus best eerst deze instructies uit http://www.nucia.eu/forum/threads/12...ericht-plaatst!

         Comment


         • #10
          Marckie,

          Mijn excuses voor mijn handelen. Ik heb uiteraard de openingsmail gelezen, maar de stappen die daar genoemd werden hebben we (Computeridee en ik) al uitgeprobeerd.

          Mijn probleem in het kort is, dat ik de bijlagen in mijn mail niet direct kan openen, of opslaan. Ik kan de bijlage wel naar mijn bureaublad verslepen en daar openen. Ook oudere bijlagen blijven gesloten. Verder heb ik ook problemen met het uitvoeren van een scan mbv MBAM. De pc geeft dan aan dat er een virus is gedetecteerd en dat de download is verwijderd.

          De verdere zaken zijn te lezen in mijn verslag.

          Ik hoop dat ik via jullie forum ook kan rekenen op jullie hulp.

          Groet,

          Kidaatje.

          Comment


          • #11
           Hallo,

           Je post je vraag hier in de malwaresectie.
           De regel is dat je de instructies in de openingpost uitvoert en dat je de gevraagde logjes post.

           Zonder logjes kunnen we geen diagnose stellen.

           Comment


           • #12
            Marckie,

            Ik zal deze thread stoppen en vandaag of morgen vanaf het begin gaan starten met een nieuwe.

            In ieder geval bedankt voor je geboden hulp.

            Groet,

            Kidaatje.

            Comment


            • #13
             Je kan de logs hier in deze thread posten hoor.

             zie: http://windows.microsoft.com/nl-be/w...n-windows-mail
             Last edited by Marckie; 18-06-13, 20:59.

             Comment


             • #14
              Marckie,

              Oh, ik heb juist een nieuwe thread geopend.

              Kijk maar even wat je het handigste vind en dan hoor/zie ik het wel.

              Het begint meer en meer op een slechte soap te lijken, of is het meer een slapstick? ;-) Als we maar kunnen blijven lachen! XD

              Kidaatje.

              Comment


              • #15
               Graag de logjes posten in dit topic aub.
               Doe even het verhaal met DDS.

               Comment

               Sorry, you are not authorized to view this page
               Working...
               X