Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mywebsearch

Collapse
X
 •  
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Mywebsearch

  Mijn dochter heeft een "smiley-center" van het internet gedownload. Daar mee kun je allerlei grappige plaatjes in je emailbericht zetten.

  Ik heb nu in programfiles een map "mywebsearch" en in het HijackThis-log zie ik twee items daar naar verwijzen.

  In mijn herinnering heb ik deze map en items (bij andere spyware problemen) na verzoek om hulp (op helpmij) in het verleden weleens moeten verwijderen.

  Is dit iets met spyware of vergis ik mij?

  Groet, Dick

 • #2
  Je vergist je niet.

  Plaats maar even een HijackThis-log in de daarvoor bestemde sectie.

  Comment


  • #3
   Bedankt voor de snelle reactie!

   Zit momenteel op m'n werk, zodat ik nu geen log kan plaatsen, maar

   Mijn dochter vindt die smileys natuurlijk prachtig... oeps

   Heb al veel (en grote) problemen op mijn pc met deskundige hulp van het (helpmij) forum kunnen verhelpen (ook anderen met problemen op de pc met adviezen van het forum kunnen helpen). Ik sta dus open voor je deskundige advies.

   Buffy, is deze mywebsearch "gevaarlijk" (is niet het goede woord, maar je begrijpt me wellicht).

   Groet weer, Dick

   Comment


   • #4
    Tja, wat heet 'gevaarlijk'? Persoonlijk zou ik geen programma op mijn pc willen hebben dat zonder mijn toestemming instellingen van Internet Explorer verandert. Van MyWebSearch is ook bekend dat het IE vertraagt. Er zit ook nog een irritante "e-mailplugin" bij die steeds met Windows mee opstart. Het is niet iets dat ik op mijn pc zou willen hebben. Leuke smileys zijn ook wel te vinden zonder dat je spyware op je pc hoeft te installeren.

    Comment


    • #5
     Ik zit door de week in een Bastion Hotel ergens in Nederland. Ze hebben in elke verstiging een pc staan waar iedereen gratis kan internetten. En ik krijg tranen in m'n ogen als ik dat scherm zie. Dat krijg je er van als er leken achter de pc zitten die overal "ja" op zeggen... Wat je krijgt is dat er constant pop-ups ontstaan en de pop-up killers zijn over-ijverig. Kortom: wanneer je een website tegenkomt met pop-ups begint de killer als een gek tekeer gaan. Maar door MWS ontstaan er steeds weer pop-ups en zo zit je in een vicieuze cirkel. De browser komt geen steek verder en internetten kun je dan verder vergeten.

     Ik tel drie toolbars (Mywebsearch, Yahoo en Google) en de homepage is gehackt door Mywebsearch. Mijn handen jeuken als ik weer daar ben maar dat ding is beveiligd met administrator rechten. De IT-er die daar de boel draaiende houdt, zouden ze een schop onder de kont moeten geven. Ik heb inmiddels al de tip doorgegeven om Hitman Pro erop te zetten. Ik weet eigenlijk niet of er al onderscheid wordt gemaakt tussen particulier gebruik of bedrijven, zoals dat bijvoorbeeld wel gescheiden is bij Zonealarm.

     Ik weet ook niet of er ook rekening is gehouden met administrator rechten. Je kunt het programma wel installeren en een keer draaien maar hoe zit het bij een volgende keer? Als een administrator het programma erop zet en daarna de boel weer op slot zet, krijg je dan geen gedonder met de betreffende updates? Het installeren van software is in de meeste gevallen dan afgeschermd.
     Last edited by Whitehouse; 30-12-04, 04:25.

     Comment


     • #6
      ...en dan praat je hier nog over " openbare " pc´s.

      Op mijn werk is een jaartje geleden door een daartoe gespecialiseerd bedrijf een netwerk geinstalleerd. In totaal gaat het hier om 14 pc´s en 5 laptops.

      Natuurlijk is er rekening gehouden met de beveiliging van de server en is er een versie van McAfee actief, firewalls en zijn de nodige poorten geblokkeerd etc. maar van spywarebestrijding hebben ze nooit gehoord.

      Ik ben hardstikke blij met Hitmanpro. Voordien was ik op eigen houtje maar begonnen om iedere pc afzonderlijk (omdat ik geen adminrechten had ging dat niet via het netwerk in één keer) te beschermen met adaware, spybot en spywareblaster. Hitmanpro scheelt me een hele berg werk en tijd.
      De tranen schieten je werkelijk in de ogen als je ziet hoeveel items ik iedere maand van de verschillende pc´s verwijderde.

      En meneer de deskundige ? " Hierin voorziet het onderhoudspakket niet! "

      Tja.

      Comment

      Sorry, you are not authorized to view this page
      Working...
      X