Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Helperopleiding gesloten.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Helperopleiding gesloten.

  Helperopleiding gesloten.

  Beste lezer,

  bij deze deel ik jullie mee dat de helper-training per ingang van heden gesloten is. Deze beslissing is niet over één nacht ijs gegaan en we hebben lang gezocht naar alternatieven. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat dit de beste oplossing was.

  In Augustus 2004 toen de plannen van ASO in uitvoering kwamen was er al sprake van een opleidingsysteem. De reden hiervan was dat er tot op dat moment alleen Engelstalige opleidingen en sites beschikbaar waren en in Nederland de vraag hiernaar groeide. Het doel van de opleiding was om parallel te lopen met de engelse varianten en niet achter te lopen. Je zou bij ons oefenlogs doen, meedraaien met de QH’s en na een examen zelf een QH mogen worden en zelfstandig logs oplossen. Hiervoor was veel tijd en mankracht nodig en dit bleek het probleem te zijn.

  Vanaf het moment dat de opleiding geopend was, is deze niet voltooid. Een opleiding als deze is altijd in ontwikkeling maar de basisbegrippenlijsten, belangrijke grondinformatie en continuïteit waren niet aanwezig. In de maanden die volgde zijn er dingen aangevuld, vernieuwd en bijgekomen maar is de training eigenlijk niet afgemaakt.
  Tevens was het systeem voor de oefenlogs niet praktisch. Iedereen kon bij elkaar afkijken, iets waar later wel verandering in gekomen is.

  De helper opleiding werd volledig gerund door het QH-team. Hetzelfde QH-team wat steeds meer logs te verwerken kreeg en ook nog een privéleven had. Dit bleek niet te combineren en voorrang werd gegeven aan de logs die op het forum gepost waren door de leden met problemen ipv de oefenlogjes. Hierdoor kwam het voor dat HIT’s dagen, soms weken op een antwoord zaten de wachten wat frustrerend werkte voor beiden partijen. Uiteindelijk kwam het er op neer dat steeds dezelfde mensen aangesproken werden voor hulp en zij dit niet meer konden bolwerken; iets wat een logisch gevolg hiervan was.

  Een minder belangrijk, maar zeker niet minder duidelijk punt, was voor ons dat veel mensen de opleiding niet serieus genoeg namen. Men werd lid van ASO, was dezelfde dag nog HIT en probeerde vanuit het niets “even” door de logs heen te stampen. Dit werkt niet. Deze leden moesten dan ook regelmatig te horen krijgen dat hun aanpak niet effectief was. Wij verwezen hun door naar de engelse opleidingen waarop we te horen kregen dat ze geen engels konden.
  Hoe hard wij ook ons best hebben gedaan om een volledig Nederlandse opleiding overeind te krijgen; feit zal blijven dat de meeste betrouwbare informatie (zeker 70%) in de wereldtaal engels te vinden is. Dit zouden we nooit, en zullen we nooit, tegen- en/of bij kunnen houden.

  Gezien het feit dat bovenstaande punten zich meer en meer op gingen stapelen en bij meerdere partijen ergernissen zijn ontstaan, zijn we met de crew en de QH’s om de tafel gaan zitten. Hier zijn we tot de conclusie gekomen dat de Helper Opleiding in de huidige vorm niet verder kan bestaan en per direct wordt opgeheven.

  Of er in de toekomst nog een project/opleiding of andere activiteit voor in de plaats gaat komen is nog niet zeker. Verwacht zeker het komende jaar geen actie.

  Wat gaat er nu gebeuren?

  Op dit moment hebben we 69 leden zich aangemeld hebben als HIT. Wij willen hun vragen om zich uit te schrijven bij de HIT groep (wat *hier* kan gebeuren). Doen ze dit niet worden ze binnen drie weken automatisch weer een gewone gebruiker.

  De helper in training sectie zal gesloten worden en binnen drie weken verdwijnen. De informatie wordt gearchiveerd voor eventueel toekomstig gebruik van welke aard dan ook. Berichten en/of gegevens uit deze sectie die nuttig kan zijn voor meerdere gebruikers zullen voor het sluiten van de sectie verplaatst worden naar elders op het, publieke, forum.

  [email protected] en Eagle Creek zullen het HIT-groepleiderschap verliezen zodra de groep opgeheven wordt, wat ook binnen drie weken zal plaatsvinden.

  Huidige HIT’s die serieus door willen gaan met hun training kunnen op de volgende, Engelstalige, fora terecht:
  Waar in feite al onze helpers ook te vinden zijn.

  Indien je nog vragen hebt kun je een topic openen in Feedback. Let aub wel even op of er niet al een topic geopend is met jouw vraag.


  QH: Qualified Helper
  HIT: Helper In Training / HIO: Helper In Opleiding

  Dit besluit is onomkeerbaar. Mailen met “kunnen jullie alsjeblieft niet doorgaan” heeft geen zin. Tenzij je een héél goed idee hebt kun je dit bespreken met mij.


  Ik hoop jullie hier voldoende mee geïnformeerd te hebben,
  Eagle Creek
  Administrator ASO forum
  Groepsleider Helper-In-Opleiding

  Namens de hele ASO crew en QH’s.
  Last edited by Eagle Creek; 31-07-05, 16:24.


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"
Working...
X