Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Malwarebytes Anti-Malware 2.0 gelanceerd

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Malwarebytes Anti-Malware 2.0 gelanceerd

  Inleiding

  Onlangs is de nieuwe versie van de populaire malwareverwijderaar Malwarebytes Anti-Malware gelanceerd. Wat voor bekenden van MBAM meteen opvalt als je het programma opstart, is de interface. Deze heeft namelijk een likje verf gekregen. Het programma is verdeeld in vier overzichtelijke tabbladen: het Dashboard, Scannen, de instellingen en een log.  Maar ook onder de motorkap zijn er verbeteringen: MBAM heeft nu onder andere native 64-bit support, extra ingebouwde mogelijkheden en de malwaredetectie-engine heeft een grote update gehad. Deze veranderingen maken dat MBAM 2.0 de grootste update van MBAM tot nu toe is!

  Scantypes  De scans waaruit te kiezen valt zijn Threat Scan, Custom Scan en Hyper Scan. De Hyper Scan is een soort kruising van de oude Flash Scan en Quick Scan. Net als in vorige versies is deze alleen in de betaalde versie te gebruiken, maar snel is die Hyper Scan zeker: in niet meer dan een halve minuut is hij klaar. Bij een Hyper Scan worden alleen de plekken gescand waar de kans groot is dat malware zich nestelt: drivers, de MBR en bootsectoren, het RAM en programma’s die automatisch meestarten met Windows. Ook wordt een zogenaamde Heuristic Analysis uitgevoerd, wat inhoudt dat MBAM aan het ‘gedrag’ van de draaiende achtergrondprocessen probeert uit te zoeken of een proces rare dingen uitspookt. Bij de langer-durende Threat Scan, die analoog is aan de oude Full Scan, worden behalve de hiervóór genoemde onderdelen ook het complete bestandssysteem en register doorgespit. Bij de Custom Scan is, zoals verwacht, precies aan te geven wat wel en wat niet gescand moet worden.

  Een welkome verbetering is ook dat het nu mogelijk is om tijdens de scan de gedetecteerde objecten te bekijken. Het is dus gelukkig niet meer nodig te wachten totdat de hele scan klaar is om dat te doen.

  Anti-Rootkit en Chameleon

  Malwarebytes Anti-Rootkit (MBAR) was eerst een apart programma, maar is nu ingebouwd in MBAM en gratis te gebruiken. Het is niet standaard ingeschakeld, maar is eenvoudig aan te zetten via de instellingen.

  Iets dergelijks geldt ook voor Malwarebytes Chameleon. Chameleon komt van pas als malware de installatie of het uitvoeren van MBAM blokkeert. Chameleon vermomt MBAM zodat het niet meer herkend wordt door deze malware en laat je MBAM dus gebruiken op zwaar geïnfecteerde systemen. Net als MBAR was dit eerst aparte software, maar nu ingebouwd in één pakket (MBAM).

  MBAM Premium

  Naast de gratis versie is er nog steeds een betaalde variant, maar ten opzichte van de vorige MBAM zijn er wat dingen veranderd. Zo is het nu niet meer vereist om te betalen om van de Malwarebytes Shuriken Heuristics Engine gebruik te kunnen maken. De andere functies zoals real-time bescherming, geplande scans en het blokkeren van gevaarlijke websites zijn, zoals te zien in de onderstaande afbeelding nog steeds alleen beschikbaar in MBAM Premium.  Alhoewel MBAM vooral bekend staat als een uitstekende malware removal tool, bied het ook real-time bescherming aan. MBAM is echter, ook met real-time bescherming, niet bedoeld als vervanging voor een antivirusprogramma. De real-time bescherming van MBAM is vooral gericht op zero-day-malware (malware die zo nieuw is dat er nog geen definities voor bestaan) en werkt vlekkeloos met je antivirussoftware samen.

  Licentiemodel

  Ook het licentiemodel is veranderd. Malwarebytes heeft besloten om afstand te doen van de lifetimelicenties, wat betekent dat er vanaf nu per jaar $24,95 betaald moet worden in plaats van de €23,49 die je nu moet neertikken voor een lifetimelicentie. Wel is de nieuwe licentie op drie computers tegelijk geldig. Gebruikers die al een lifetimelicentie hebben, kunnen deze gewoon houden. Ook blijven de lifetimelicenties nog een tijdje na de lancering van MBAM 2.0 te koop.

  Als reden voor deze wijziging geven de makers op dat hun kosten voor bandbreedte, hosting, personeel en infrastructuur gestegen zijn. Ze benadrukken dat het verwijderen van malware, de corefunctie van MBAM, altijd gratis zal blijven.

  Korting voor leden en bezoekers van Nucia!
  Malwarebytes Anti-Malware is per heden met korting te koop in de Nucia webshop!
  De kortingspercentages zijn als volgt:

  Leden: tijdelijke actie, 20% korting!
  Donateurs: 25% korting!
  Premium donateurs: 50% korting!

  Ga naar onze webshop om je kortingscode te ontvangen en bestelling te plaatsen!
  Bijgevoegde Bestanden
  Last edited by Eagle Creek; 13-04-14, 15:20.
  Powered by 1,3,7-trimethyl-1H-purine-2,6(3H,7H)-dione

 • #2
  Dit ziet er goed uit is de kortingscode nog geldig? Ik heb wel een licentie die verlopen is geldt de korting ook bij een verlenging?

  Comment


  • #3
   De betreffende korting voor gewone leden is niet meer geldig.
   Als donateur krijg je nog wel de in de Webshop genoemde korting.


   Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

   "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

   Comment

   Working...
   X