Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Windows 8.1 update 1

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Windows 8.1 update 1

  Het Start-menu komt terug!  Microsoft heeft aangekondigd dat updates voor Windows 8.1 binnenkort veel verbeteringen zullen brengen voor PC-gebruikers. Zo komt onder andere het Start-menu weer terug, iets wat veel mensen zal aanspreken.

  Even samengevat: van Windows 8 tot Windows 8.1

  De voornaamste kritiek op Windows 8 was dat de nieuwe Modern UI-interface werd opgedwongen terwijl die juist is ontworpen voor touchscreens en helemaal niet prettig werkt met een muis. Daarom besloten veel PC-gebruikers om de klassieke desktopomgeving te gebruiken, maar een complete oplossing was dit nog steeds niet: Bij het opstarten boot Windows eerst naar Modern UI, en om programma’s op te starten moet ook nog steeds Modern UI opgeroepen worden. Omdat dit een grote irritatiefactor was, kwam er al snel software om dit op te lossen, zoals Classic Shell en Start8. Deze software brengen het Start-menu zoals die in Windows 7 te vinden was terug, en hebben ook functies om Windows 8 direct naar de desktopomgeving te booten. Op deze manier kan de nieuwe interface van Windows 8 compleet omzeilt worden door mensen die hier niets van moeten hebben.  Met Windows 8.1 kwamen er al een hoop verbeteringen. De Start-knop kwam bijvoorbeeld terug, maar deze knop opent nog steeds niet het vertrouwde Start-menu. In plaats daarvan opent het Startscherm van Modern UI. Een verbetering, maar voor veel gebruikers nog niet genoeg. Wel was iedereen tevreden de mogelijkheid om direct naar de desktopomgeving te booten, iets wat software als Classic Shell al aanbood, maar nu ook in Windows zélf zit.

  De aankomende updates  Met updates die binnenkort uit zullen komen gaat Microsoft nog een stapje verder. Het klassieke Start-menu komt nu echt terug, waardoor software als Classic Shell wellicht overbodig wordt. Het is ook bekend geworden dat Modern UI-apps straks in een venster kunnen worden uitgevoerd.

  Met Windows 8.1 kwam er al de mogelijkheid om direct naar de desktopomgeving te booten, maar dit was een goed verborgen vinkje, dat veel mensen niet konden vinden. Met Update 1 zullen voortaan alle devices zonder touchscreen standaard booten naar de desktopomgeving.

  De integratie tussen Modern UI en de desktopomgeving in het algemeen is ook flink verbeterd: Modern UI-apps verschijnen in de desktopomgeving in te taakbalk als ze geopend zijn en andersom is de taakbalk nu ook oproepbaar in Modern UI. Dit zorgt ervoor dat de twee ‘werelden’ die eerst zo gescheiden waren, dichter bij elkaar komen te liggen.

  Toch lijkt het erop dat Microsoft wil doorgaan met het oorspronkelijke doel om alle gebruikers over te krijgen naar Modern UI. Deze updates wekken misschien de schijn dat Microsoft toegeeft aan alle kritiek die erop is, maar in de updates komt er geen nieuwe functionaliteit voor de klassieke desktopomgeving. Het enige wat Microsoft doet, is het terugdraaien van wijzigingen die oorspronkelijk bedoeld waren om gebruikers over te krijgen naar Modern UI, maar uiteindelijk grote fouten bleken. Microsoft pakt het nu wat subtieler aan, bijvoorbeeld door een snelkoppeling naar de Windows Store in de taakbalk te plaatsen en Modern UI wat toegankelijker te laten lijken voor desktopgebruikers. Aan de andere kant komen er juist wél een hoop verbeteringen voor Modern UI, zoals een zoekbalk in het Start-screen en een mogelijkheid om de boel af te sluiten zonder tussenkomst van het Charms-menu.

  Bijgevoegde Bestanden
  Last edited by Eagle Creek; 13-04-14, 15:20.
  Powered by 1,3,7-trimethyl-1H-purine-2,6(3H,7H)-dione
Working...
X