Dagelijks worden onze email-boxen overspoeld met aanbiedingen van pilletjes, meubelen en goedkope vluchten.
Zelfs dating-sites hebben de weg naar onze mailboxen gevonden, waardoor we met de regelmaat van de klok dames en heren over onze virtuele vloer krijgen, die maar al te graag een relatie met ons aangaan.
En dan zijn er ook nog de verzoeken om hulp van Russische en Afrikaanse scammers die om onze hulp vragen imdat de winter zo koud is zonder kachel of omdat ze geen geld voor voedsel hebben ... (en ik heb het hier dus natuurlijk niet over de echte, 'officieele' verzoeken om hulp

Velen van jullie, maar zeker iedereen die regelmatig forums bezoekt, heeft ze wel eens gezien. Spam-berichten, die door spambots op de forums worden gedumpt.

Behalve de welbekende reclame-berichten van pillen-draaiers en goedkope vluchten van niet-bestaande vlieg-maatschappijen en reisbureaus, hebben ook porno-sites, al geruime tijd geleden, besloten dat forum-spam een uitstekend middel is om hun waren aan de man te brengen.
En als dat nog niet genoeg is, dan zijn er ook nog malware-pushers, die op de welbekende slinkse wijze proberen onze computers, via spam-berichten, te vervuilen met (onder andere) ZLobs en nep-scanners.

Het is dus hoogste tijd om hier eens wat aandacht aan te besteden.
Hiervoor heb ik, een jaar geleden, een forum opgezet met als enig doel het verzamelen en analyseren van forum-spam.
Regelmatig zal ik ook hier de belangrijkste en gevaarlijkste spam-berichten uitgebreidt behandelen.

Rest mij nu alleen nog te zeggen dat goede forums (zoals Nucia ) natuurlijk zijn uitgerust met goede antispam-programma's en -maatregelen.

jahewi