Dare Devil is een stripfiguur (superheld) die blind is maar kan zien doormiddel van echolocatie. Deze techniek wordt gebruikt door vleermuizen om te kunnen "zien" in het donker. Zij zenden een ultrasoon geluid uit waarvan de teruggekaatste echo`s opgevangen worden door de oortjes. Op deze manier wordt de omgeving, door geluid, visueel in beeld gebracht.

Op You Tube kun je nu een documentaire zien van Ben Underwood. Een blinde tiener die de gave van Dare Devil echt bezit. Hij staat dan ook bekend als: "The Boy Who Sees Without Eyes".

Ben kreeg op twee jarige leeftijd te horen dat hij leed aan retinoblastoma. Een zeldzame vorm van k anker die voorkomt bij 1 op de 5 miljoen kinderen. Toen Ben drie jaar was werden zijn ogen verwijderd om verspreiding van deze k anker naar de hersenen te voorkomen. Niet lang daarna besefte Ben dat hij een unieke zesde zintuig had, hij kon door middel van echolocatie de omgeving om zich heen waarnemen. En nu, nu is zijn gaven zodanig ontwikkeld dat hij moeiteloos kan fietsen, skateboarden, computerspelletjes kan spelen en basketballen!

Zie hier YouTube hoe die dat doet


http://www.youtube.com/watch?v=G8EspV5qu3g

Bron: http://www.niburu.nl/